Επικαιρότητα

Δήμευσε περιουσία το δικαστήριο Πάφου

Ποινές φυλάκισης 15 και εννέα ετών, επέβαλε σήμερα το Κακουργιοδικείο που συνεδρίασε στην Πάφο, σε δύο άντρες ηλικίας 27 και 35 ετών, αντίστοιχα, αφού τους έκρινε ένοχους σε υπόθεση που αφορά ναρκωτικά. Παράλληλα, εκδόθηκε διάταγμα δήμευσης της περιουσίας του 35χρονου, για το ποσό των 48.900 ευρώ. Η υπόθεση αφορά την ποσότητα της Χλώρακας όταν στις 31 Ιουλίου του 2023  κατασχέθηκαν 27 κιλά κάνναβης και 12 κιλά κοκαΐνης περίπου, ενώ συνελήφθησαν δύο άντρες ηλικίας 27 και 35 ετών, για σκοπούς διερεύνησης υπόθεσης που αφορά εμπορία ναρκωτικών.

 

Η μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης της ΥΚΑΝ. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, μέλη της ΥΚΑΝ εντόπισαν τον 27χρονο ύποπτο σε ανοιχτό χωράφι στην Χλώρακα, ο οποίος φέρεται να προέβηκε σε εκσκαφή, να άνοιξε θαμμένο ντεπόζιτο και να επεξεργαζόταν το περιεχόμενό του.

 

Τα μέλη της Αστυνομίας υπέβαλαν σε έλεγχο τον ύποπτο και εντόπισαν εντός του θαμμένου ντεπόζιτου, συσκευασίες με κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους 27 κιλών και 27 γραμμαρίων, καθώς και ποσότητα ουσίας που ομοιάζει με κοκαΐνη, μεικτού βάρους 94 γραμμαρίων.

 

Ακολούθησε έρευνα στο αυτοκίνητο με το οποίο ο 27χρονος είχε μεταβεί στο σημείο, όπου, σύμφωνα με την Αστυνομία, εντοπίστηκαν συσκευασίες με ποσότητα ουσίας που ομοιάζει με κοκαΐνη, μεικτού βάρους 12 κιλών και 344 γραμμαρίων περίπου. Τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη του 27χρονου.

 

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν και στη σύλληψη 35χρονου υπόπτου, δυνάμει δικαστικού εντάλματος, στη βάση στοιχείων.

 

Εναντίον των δύο υπόπτων που καταδικάστηκαν σήμερα Τετάρτη σε ποινή φυλάκισης εξετάστηκε ενώπιον του Κακουργιοδικείου υπόθεση εισαγωγής ναρκωτικών, κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button