Πάφος

Δήμαρχε, ”πιάστα τωρά τζιαι γύρασιν”.

Πριν δυο χρόνια έδωσε ο δήμος θετικές απόψεις για τους πύργους του αρχιεπισκόπου στην παραλία.

Διαφώνησα με αυτή την απόφαση που ας σημειωθεί ήταν η πρώτη αίτηση στην επαρχία Πάφου για ψηλά κτήρια. Δεν ήτα θέμα αντιπολίτευσης αυτή μου η διαφωνία για 3 πύργους πάνω στην παραλία της Γεροσκήπου.

Πίστευα και πιστεύω ότι όχι μόνο θα κατέστρεφε τις προοπτικές σωστής ανάπτυξης του δήμου αλλά επίσης θα άνοιγε τους ασκούς του Αιόλου αφού όλοι θα ήθελαν πλέον να κτίσουν ουρανοξύστες πάνω στην παραλία και να εισπράξουν εκατομμύρια.

Ε λοιπόν αγαπητοί μου οι Ασκοί του Αιόλου άνοιξαν στην τελευταία συνεδρία του ΔΣ στις 18 του Ιούνη. Ξενοδόχος θέλει να κατεδαφίσει το ξενοδοχείο του στην παραλία και αντί αυτού να κτίσει πύργους αποτελούμενους από διαμερίσματα που ενδεχομένως να θέλει να πουλήσει σε επενδυτές, που θέλουν να αποκτήσουν ευρωπαϊκό διαβατήριο, προς 2,5 εκατομμύρια το καθένα.

Τι κάνουμε τώρα αφού υπάρχει προηγούμενο; Βουράτε γειτόνοι. Για την αδειοδότηση των πύργων του αρχιεπισκόπου επέμενες πρώτος εσύ δήμαρχε να δοθούν θετικές απόψεις. Χλεύαζες και τον υποφαινόμενο ότι ήταν εναντίον της ”ανάπτυξης”!

”Τωρά ίντα χαπάρκα δήμαρχε”; Ποιος θα πει το ηρωικόν ΟΧΙ στους ξενοδόχους που θέλουν και αυτοί να ακολουθήσουν τον αρχιεπίσκοπο στο κυνήγι των εκατομμυρίων; Και τί συνέπειες θα έχει ένα ΟΧΙ για το δήμο σήμερα; Δήμαρχε προβλέπω δυστυχώς ότι δεν θα ”φκαίνουμε” που τα δικαστήρια.

Η αδειοδότηση 3 ψηλών κτηρίων της κοινοπραξίας του αρχιεπισκόπου και του Ούγγρου επενδυτή πάνω στο κύμα της παραλιακής Γεροσκήπου και η αλυσιδωτή αντίδραση άλλων ξενοδόχων να θέλουν τα ίδια προνόμια δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία αλλά κάτι το αναμενόμενο.

Το παραλιακό μέτωπο των ξενοδοχείων της Γεροσκήπου τείνει να μετατραπεί σε μηχανή έκδοσης ευρωπαϊκών διαβατηρίων. Ο τουρισμός περνά κρίση, ευκαιρία για τους ξενοδόχους να κτίσουν πύργους με διαμερίσματα προς πώληση αντί να ασχολούνται με ξενοδοχεία που δεν συμφέρουν πλέον.

Άλλωστε γιατί να νοιάζονται οι ξενοδόχοι να εργοδοτούν εκατοντάδες ντόπιους και ξένους, γιατί να πληρώνουν εκατομμύρια σαν τέλη διανυκτέρευσης προς τους δήμους;

Ποιο εύκολη είναι η λύση να τα αντικαταστήσουν με πολυτελείς πύργους και διαμερίσματα για να πουληθούν προς 2,5 εκατομμύρια το ένα. Σε λίγα χρόνια γεμίζει εκατομμύρια ”η σακούλα” των ξενοδόχων παρά να παριστάνουν τους ”ήρωες” αιμοδότες της τοπικής κοινωνίας και να ικανοποιούνται με κέρδη ”ψίχουλα” κάθε χρόνο.

Μπορούμε τώρα να αρνηθούμε στους άλλους ξενοδόχους τις θετικές απόψεις να κτίσουν πύργους; Μόνο το υπουργικό συμβούλιο μπορεί τώρα προ του διαφαινόμενου κινδύνου να ακυρώσει την άδεια του αρχιεπισκόπου για να μπουν τα πράματα στη θέση τους.

Αλλιώς, όπως χειριστήκαμε την αίτηση του αρχιεπισκόπου πρέπει με τον ίδιο φακό να δούμε και τους άλλους ιδιοκτήτες του παραλιακού μετώπου της Γεροσκήπου.

Επιλεκτική αδειοδότηση θα σημαίνει ότι εφαρμόζουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Υπάρχει προηγούμενο δήμαρχε. Αλίμονο μας, έχουμε να πληρώσουμε πάλι πολλά από την τρύπια πούγγα του δημότη της Γεροσκήπου. Πιάστα τζαι γύρασιν δήμαρχε.

Αντώνης Τρακκίδης, Δημοτικός Σύμβουλος Γεροσκήπου, Κίνηση Σωτηρίας της Πάφου.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button