Επικαιρότητα

Δήλωση Χρύσανθου Σαββίδη για νέους ακτινολόγους στην Πάφο

Απέστειλα σήμερα, επιστολή προς τον Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, κ. Κύπρο Σταυρίδη, με θέμα “Στελέχωση της Ακτινολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου με επιπλέον Ιατρούς Ακτινολόγους”.

Στην επιστολή μου, επεσήμανα ότι η διαχρονική και συνεχής υποστελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, θέτει σε κίνδυνο τόσο τους ασθενείς όσο και το ιατρικό προσωπικό, το οποίο παρέχει τις υπηρεσίες του μέχρι εξαντλήσεως για να μπορέσει να ανταποκριθεί πλήρως στις ανάγκες των ασθενών.

Συγκεκριμένα, ανέφερα ότι στην Ακτινολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, υπηρετούν τρεις ακτινολόγοι, με αποτέλεσμα δέκα μέρες του μήνα να μην υπάρχουν βάρδιες. Αυτό σημαίνει ότι σε αρκετές περιπτώσεις που δεν μπορεί να ανταποκριθεί η Ακτινολογική Κλινική του Γ.Ν Πάφου, οι ασθενείς αναγκάζονται να διακομιστούν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Στην συνέχεια τόνισα ότι για να επιτύχουμε την ομαλή λειτουργία της Ακτινολογικής Κλινικής του Γ.Ν Πάφου, κρίνεται αναγκαίο να στελεχωθεί με επιπλέον ακτινολόγους.
Γνωρίζοντας το ενδιαφέρον και τη μέχρι τώρα δράση του κ. Σταυρίδη, ευελπιστώ ότι θα διερευνήσει με την δέουσα υπευθυνότητα και σοβαρότητα το πιο πάνω ζήτημα και αποβλέπω στη σύντομη ανταπόκριση του.
Χρύσανθος Σαββίδης,  Βουλευτής ΔΗΚΟ,  Μέλος  Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας
Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button