Πολιτική

Δήλωση Ομήρου για διαδραματιζόμενα στην ΕΔΕΚ

Με θλίψη διακόπτω τη σιωπή μου για τα τεκταινόμενα στην ΕΔΕΚ για να τοποθετηθώ σε σχέση με όσα αναληθή και συκοφαντικά ο κ. Σιζόπουλος συνεχώς επαναλαμβάνει.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στην ηλεκτρονική εφημερίδα Reporter ο κ. Σιζόπουλος συνεχίζει ένα ακατάσχετο οχετό ψεύδους Μεταξύ άλλων εξωφρενικών ισχυρισμών αναφέρει ότι παρέλαβε ένα διαλυμένο Κόμμα. Όταν είναι παγκοίνως γνωστό ότι η ΕΔΕΚ σε δύο συνεχείς Βουλευτικές Εκλογές, το 2006 και το 2011, επί προεδρίας μου, ανέβασε θεαματικά τα ποσοστά της στο 9% εκλέγοντας πέντε βουλευτές. Ποσοστά τα οποία κατακρημνίστηκαν επί προεδρίας του κατά 2,5% ποσοστιαίες μονάδες.

Αναφορικά με τα οικονομικά της ΕΔΕΚ και τον επαναλαμβανόμενο ισχυρισμό περί χρέους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ ο κ. Σιζόπουλος συνεχίζει να ψεύδεται ασύστολα.

Το Κόμμα είχε πλήρως εξυπηρετούμενες υποχρεώσεις, πλήρως εγγυημένες με την ετήσια κρατική χορηγία. Αυθαίρετα και παραπλανητικά προσθέτει στις οικονομικές υποχρεώσεις του Κόμματος, χρέη των οργανώσεων της «Νεολαίας» και της «ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ» οι οποίες είναι οικονομικά ανεξάρτητες και αυτόνομες και λαμβάνουν ετήσια κρατική χορηγία. Επιμελώς δε ξεχνά ότι κατά την περίοδο αυτή, ο ίδιος ήταν αναπληρωτής Πρόεδρος του Κόμματος.

Ο κ. Σιζόπουλος αντί να απαντήσει για την εκποίηση του ιστορικού οικήματος της ΕΔΕΚ Πάφου και την αδιαφανή συμφωνία διαχείρισης- ενοικίασης της πολυκατοικίας Λυσσαρίδη, ερήμην των συλλογικών οργάνων και αντί να εξηγήσει γιατί απεγνωσμένα προσπάθησε να δικαιολογήσει και να συγκαλύψει την χρησιμοποίηση χρημάτων του κομματικού ταμείου για επιχειρηματικές δραστηριότητές, επιδίδεται σε αστήρικτους και έωλους ισχυρισμούς.

Ο θλιβερός κατήφορος του κ Σιζόπουλου δεν έχει τέλος. Παρέλαβε ένα Κόμμα με αξιοπιστία στο εσωτερικό και κύρος στο εξωτερικό και το οδήγησε στις δικαστικές αίθουσες, σε αστυνομικές έρευνες και στη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας του. Διχασμός, διαγραφές, αδρανοποίηση και περιθωριοποίηση ιστορικών στελεχών και χάλκευση του μητρώου μελών.

Δυστυχώς οδηγεί ένα Κόμμα με περγαμηνές αγώνων και θυσιών στην απαξίωση, το διασυρμό και την χλεύη της κοινωνίας.

Είμαι βέβαιος ότι σε αυτή τη δύσκολη και κρίσιμη ώρα για το μέλλον της ΕΔΕΚ τα στελέχη, τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος θα διαφυλάξουν την ενότητα και την προοπτική του.

ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Λ. ΟΜΗΡΟΥ ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ  K.Σ. ΕΔΕΚ

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button