Επικαιρότητα

Δέσμευση ότι θα ανοίξουν ξανά τους θαλάμους

Ο δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχους Γιωτης Παπαχριστοφη έλαβε διαβεβαιώσεις από το υπουργείο υγείας ότι οι θάλαμοι εσωτερικών ασθενών του τοπικού νοσοκομείου  θα επαναλειτουργήσουν σύντομα.

Η λειτουργία των θαλάμων ανεστάλη χθες και οι ασθενείς έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Πάφου αφού μετα την παραίτηση ενός παθολόγου από την Ελλάδα το σύστημα βάρδιας  δεν μπορούσε να συμπληρωθεί. Ο δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχους ανέφερε ότι έχουν λάβει διαβεβαιώσεις ότι στους σχεδιασμούς του ΓεΣΥ ο ρόλος του τοπικού νοσοκομείου είναι πολύ σημαντικός, σε ότι αφορά την πρωτοβάθμια φροντίδα των ασθενών ολόκληρου του διαμερίσματος που αποτελείται από τον δήμο και τις 20 κοινότητες του διαμερίσματος. Αυτό όμως, κατέληξε, θα πρέπει να το αποδείξουν και εμπράκτως αφού πέραν του ζητήματος με τους θαλάμους εσωτερικών ασθενών θα πρέπει να τοποθετήσουν και γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων αλλά και να αναβαθμίσουν κτιριολογικά και με εξοπλισμό το νοσοκομείο Πόλεως.

Δήλωση Βουλευτή Πάφου ΚΣ ΕΔΕΚ για  το κλείσιμο των θαλάμων ασθενών του Νοσοκομείου Πόλεως Χρυσοχούς .

Με αισθήματα οργή και αγανάκτησης έχω πληροφορηθεί για το κλείσιμο των θαλάμων ασθενών του νοσοκομείου Πόλεως Χρυσοχούς . Η κοροϊδία από πλευράς υπουργείου Υγείας και κυβέρνησης θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει . Δεν μπορεί από τη μια να διακηρύττει, ότι ενδιαφέρεται για τους κατοίκους της υπαίθρου και από την άλλη να προχωρά σε υποβάθμιση  των δημόσιων νοσηλευτηρίων της . Πριν δύο μήνες ,κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού του υπουργείου Υγείας στην Βουλή , ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας μας διαβεβαίωνε ότι το Νοσοκομείο Πόλεως Χρυσοχούς θα αναβαθμιστεί ,όπως και όλα τα αγροτικά και περιφερειακά Νοσοκομεία και υγειονομικά κέντρα . Η ίδια η κυβέρνηση μας διαβεβαίωνε ότι μέσα στις άμεσες πολιτικές προτεραιότητες της είναι η στήριξη της περιφέρειας και των αγροτικών περιοχών . Αυτό είναι το όραμα κάποιων για το πολυδιαφημιζόμενο ΓΕΣΥ που θέλουν να λειτουργήσουν σε λίγους μήνες ; Αύτη είναι η αναβάθμιση της υγείας και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που διακηρύττει το υπουργείο υγείας ; Αυτή είναι η στήριξη της υπαίθρου που διακηρύττει  η κυβέρνησης ; Καλώ έστω και την υστάτη  την  κυβέρνησης να φανεί συνεπής με αυτές τις διακηρύξεις της  και ας προχωρήσει   άμεσα με την επαναλειτουργία των θαλάμων ασθενών στο νοσοκομείο Πόλεως Χρυσοχούς αλλά και στην ουσιαστική αναβάθμιση του .Κάνω έκκληση στον πρόεδρο της Δημοκρατίας να επιληφθεί αυτού του προβλήματος προσωπικά  και να δώσει άμεση λύση.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close