Επικαιρότητα

Δάκρυα χαράς στο δικαστήριο

Το μόνιμο κακουργιοδικείο Πάφου αθώωσε και απάλλαξε σήμερα από τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της πρόκλησης θανάτου εξ ‘αμέλειας τον 28χρονο ιδιοκτήτη των  σκύλων Rottweiler που η αστυνομία και η κατηγορούσα αρχή θεωρούσαν υπευθύνους για τον θάνατο της 46χρονης Βουλγάρας εργάτριας Πετρανα Μιλχοβα Νικολοβα τον Φεβρουάριο του 2018.

Ο 28χρονος αθωώθηκε και απαλλάχθηκε επίσης από την κατηγορία της παράλειψης προφύλαξης έναντι πιθανού κινδύνου από κάτοχο ζώου, ο οποίος με τέτοιο αλόγιστο τρόπο, βεβιασμένο ή αμελή θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή ή είναι ενδεχόμενο να προκαλέσει σωματική βλάβη σε άλλον.

Αμέσως μετα την ανακοίνωση της απόφασης φίλοι και συγγενείς του 28χρονου δάκρυσαν από χαρά και αγκάλιασαν τον νεαρό ο οποίος πέρασε δύσκολες στιγμές αφού παρέμεινε υπό κράτηση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το κακουργιοδικείο στην απόφαση του έψεξε ιδιαίτερα την απόφαση δυο ιατροδικαστών στα αρχικά στάδια της διερεύνησης της υπόθεσης η οποία ακολουθώντας τις προτροπές των ανακριτών της υπόθεσης σημείωναν στο πόρισμα τους ότι ο θάνατος της άτυχης Βουλγάρας επήλθε ΠΙΘΑΝΟΝ από γεωργικό μηχάνημα.

Το δικαστήριο χαρακτήρισε επίσης απαράδεκτους τους ανακριτές της αστυνομίας  που ξεπερνώντας τα δικά τους καθήκοντα είχαν προβεί σε μια τέτοια εισήγηση.

Επι της ουσίας της υπόθεσης το δικαστήριο  κατέληξε σε δυο αναντίλεκτα συμπεράσματα  ότι η άτυχη Πετρανα έχασε την ζωή της από επίθεση σκυλων  και ότι σε κλουβί ενός από τα σκυλιά του 28χρονου βρέθηκε αίμα της άτυχης Πετρανα.

Το αίμα όμως όπως αναφέρεται στην απόφαση μπορεί να μεταφέρθηκε στο κλουβί όχι μόνο απευθείας από τον σκύλο αλλά και με άλλους τρόπους ή τις επόμενες μέρες της επίθεσης.

Ο 28χρονος πέραν των κατηγοριών τις οποίες δεν παραδέχθηκε και στις οποίες αθωώθηκε απαλλάχθηκε είχε παραδεχθεί  τις κατηγορίες που αφορούν την κατοχή σκύλου χωρίς άδεια.

Για αυτές τις κατηγορίες το δικαστήριο θα επιβάλει ποινή, κατά πάσα πιθανότητα χρηματικό πρόστιμο στις 13 Δεκεμβρίου.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button