Επικαιρότητα

Γλύτωσε τα χειρότερα κορίτσι που άναψε το τζάκι με υγρό πετρέλαιο

Εγκαύματα δευτέρου και τρίτου βαθμού υπέστη 13χρονο κορίτσι στην προσπάθεια της να ανάψει το τζάκι του σπιτιού της χρησιμοποιώντας υγρή εύφλεκτη υλη. 

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία η έφηβη βρισκόταν στο σπίτι με την μητέρα της η οποία εκείνη την στιγμή βρισκόταν στο μπάνιο. Η οικογένεια διαμένει στο ισόγειο διώροφης κατοικίας και το τζάκι είναι στο σαλόνι. Με βάση τα έως τώρα ευρήματα η νεαρή έριξε στο τζάκι υγρή εύφλεκτη υλη , πιθανότατα πετρέλαιο. Λόγο των αναθυμιάσεων υπήρξε γρήγορη ανάφλεξη με αποτέλεσμα να αρπάξουν φωτιά όχι μόνο τα ρούχα της αλλά και οι κουρτίνες και άλλα εύφλεκτα υλικά που ήταν σε κάποια απόσταση από το τζάκι. Η μητέρα της νεαρής αντιλήφθηκε αμέσως τι είχε συμβεί, βγήκε από το μπάνιο και απομάκρυνε την κόρη της η οποία υπέστη τελικά εγκαύματα δευτέρου και τρίτου βαθμού στο πρόσωπο, στην πλάτη και στο δεξί χέρι.

Η κατάσταση της δεν εμπνέει ανησυχία αλλά έχει μεταφερθεί στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας για καλύτερη αποκατάσταση. Από την φωτιά το σαλόνι του σπιτιού υπέστη ζημιές που υπολογίζονται γύρω στις δέκα χιλιάδες ευρώ. Ο εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ανδρέας Κεττης απεύθυνε εκ νέου έκκληση προς το κοινό να μην χρησιμοποιεί ποτέ υγρά καύσιμα, οποιασδήποτε μορφής για να ανάβουν το τζάκι. Σε τέτοιες περιπτώσεις , είπε, θα πρέπει να χρησιμοποιούν στερεό πετρέλαιο.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button