Πάφος

Γιορτάζει η μονή Παναγίας Χρυσορροϊατίσσης

Με λαμπρότητα τιμήθηκε και φέτος η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή  της  Χρυσορροϊατίσσης . Της λειτουργίας  προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος προσευχόμενος.
Στο μήνυμά του για την σημερινή γιορτή , ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ευχήθηκε όπως ακολουθήσουμε τον δρόμο που ακολούθησε η Παναγία και όλοι μας να γίνουμε πολίτες της ουράνιας βασιλείας. Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στη μεγάλη αυτή Γιορτή, παροτρύνοντας τους πιστούς «να καταφεύγουν πάντοτε μέσω της προσευχής στην τρυφερή αγκαλιά και προστασία της Μητέρας του Θεού και Μητέρας όλων μας, επιζητώντας τη σωτηρία».

Η Παναγία είπε, «είναι μητέρα όλων ευκαίρως-  ακαίρως προς αυτή προσφεύγουμε», προσθέτοντας πως «είναι άνθρωπος και αυτή όπως και εμείς»   και πως η  μόνη διαφορά είναι η αναμαρτυσία. Για αυτό δεν την κατέλαβε κατά τον θάνατο της η φθορά, συμπλήρωσε.

Εμείς συνέχισε, « είπε επειδή ήμεθα αμαρτωλοί κατά τον θάνατο μας φθείρεται το σώμα μας και περιμένουμε την Δευτέρα Παρουσία να κριθούμε για τα έργα μας και να αναστηθούμε».

Μόνοι μας όσο και να προσπαθήσουμε σημείωσε, δεν μπορούμε να καταφέρουμε τίποτα, παρά μόνο εάν ανοίξουμε την καρδιά μας να βάλουμε μέσα μας τον σωτήρα Χριστό , μαζί με τον σωτήρα Χριστό με την παντοδυναμία του Θεού, μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα, να έχουμε σωτήρια πορεία, να καταξιωθούμε και να γίνουμε πολίτες της ουράνιας βασιλείας, κατέληξε .

Έξω από την Μονή της  Χρυσορροϊατίσσης διάφοροι μικροπωλητές έστησαν την πραμάτεια τους.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Close
Back to top button
Close