Οικονομία

Για τουρίστες από την Ρωσία

Με σημαντικούς Οργανωτές Ταξιδίων της Ρωσίας συναντήθηκε το διήμερο 12 και 13 Μαρτίου 2019 ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος, ο οποίος ηγείται της επίσημης κυπριακής αντιπροσωπείας που βρίσκεται στη Μόσχα, στο πλαίσιο της μεγάλης τουριστικής έκθεσης MITT.

Κατά τις επαφές αυτές συζητήθηκαν τρόποι στενότερης συνεργασίας και αντιμετώπισης των προκλήσεων που υφίστανται στη ρωσική αγορά. Από τις εν λόγω επαφές διαφαίνεται ότι η ρωσική αγορά βρίσκεται αντιμέτωπη με προκλήσεις όπως, για παράδειγμα, η ισοτιμία  του ρωσικού νομίσματος έναντι του ευρώ. Το θέμα αυτό καθιστά την προσέλκυση τουριστικού ρεύματος προς το νησί μας δυσκολότερη σε σχέση με προορισμούς όπως η Αίγυπτος, η Τουρκία, η Τυνησία και άλλοι, οι οποίοι δεν βρίσκονται αντιμέτωποι με αυτή την πρόκληση.

Το Υφυπουργείο, σε στενή συνεργασία και συντονισμό με όλους τους τουριστικούς εταίρους της Κύπρου, θα δώσει και γι’ αυτή την ιδιαίτερα σημαντική αγορά πολλές δυνάμεις προς την επίτευξη ικανοποιητικών αποτελεσμάτων, με βάση τα δεδομένα και τις εξελίξεις.  Οι προσπάθειες επικεντρώνονται στη διατήρηση των περσινών ικανοποιητικών επιδόσεων.

Ο κ. Υφυπουργός, στο περιθώριο του προγράμματός του, ενημέρωσε τους τουριστικούς φορείς της Κύπρου για τα αποτελέσματα των συναντήσεών του.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close