Επικαιρότητα

Για μερικά κλικ

Είναι γνωστό σε όλους εμάς που ασχολούμαστε γενικά με τα ΜΜΕ ότι οι αυτοκτονίες δεν προβάλλονται, για να μην επαναλαμβάνονται.

Είναι όμως μερικοί «συνάδελφοι» που έστω και συγκεκαλυμμένα , ενώ ξέρουν ότι είναι τέτοια περίπτωση, προσπαθούν να πάρουν κάτι, μερικά κλικ, ανακαλύπτοντας πτώματα και αδιαφορώντας για τα οικογενειακά δράματα που βρίσκονται πίσω από τέτοιες ιστορίες. Τι να πούμε …μόνο   «αἰδώς Ἀργεῖοι»  και να παραθέσουμε την σχετική εγκύκλιο.

Αρ. Εγκυκλίου 2/2014
Αρ.Φακ.5.7.01(ΙΙΙ)
5 Φεβρουαρίου, 2014
ΜΕ ΤΗΛΕΟΜΟΙΟΤΥΠΟ

Προς: Όλους τους αδειούχους τηλεοπτικούς Οργανισμούς
και το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου

        Θέμα: Προβολή σκηνών που περιέχουν τη διαδικασία αυτοκτονίας ή απόπειρας αυτοκτονίας.
Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου σας πληροφορεί ότι έχει γίνει δέκτης αριθμού παραπόνων / καταγγελιών από το κοινό, αναφορικά με την προβολή σκηνών, κατά τη διάρκεια ψυχαγωγικών προγραμμάτων και τηλεοπτικών σειρών μυθοπλασίας, που έχουν ως θέμα και/ή παρουσιάζουν λεπτομερώς, τη διαδικασία αυτοκτονίας ή απόπειρας αυτοκτονίας.

Ως εκ τούτου, η Αρχή επισύρει την άμεση προσοχή σας στονΚανονισμό 26(ζ) των περί Ραδιοφωνικών και Τηλεοπτικών Σταθμών Κανονισμών του 2000 (Κ.Δ.Π 10/2000), σύμφωνα με τον οποίο: «στις ψυχαγωγικές εκπομπές απαγορεύεται η προβολή σκηνών που περιέχουν λεπτομερώς τη διαδικασία αυτοκτονίας ή απόπειρας αυτοκτονίας».

Πέραν του εν λόγω Κανονισμού η Αρχή, λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση του αριθμού περιστατικών αυτοκτονιών που έχει παρατηρηθεί τελευταίως (ειδικά στις κεντρικές φυλακές), αναμένει όπως οι τηλεοπτικοί οργανισμοί αντιμετωπίσουν το εν λόγω θέμα με την αρμόζουσα σοβαρότητα και ευαισθησία, τόσο κατά τη διάρκεια προβολής ρεπορτάζ δελτίων ειδήσεων και ενημερωτικών προγραμμάτων, όσο και σε ψυχαγωγικές εκπομπές και τηλεοπτικές σειρές μυθοπλασίας.
Με       εκτίμηση,

Νεόφυτος Επαμεινώνδας
Διευθυντής
Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button