Κύπρος

Για λαϊκισμό κατηγορεί το ΔΗΚΟ ο Νουρής

Το μεταναστευτικό και τα προβλήματα που αυτό προκαλεί στην πατρίδα μας, εξελίσσεται σε εθνικό θέμα, απαντά με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εσωτερικών σε σημερινή ανακοίνωση του ΔΗΚΟ για τη διαχείριση του μεταναστευτικού, προσθέτοντας ότι είναι πραγματικά λυπηρό, ένα τόσο σοβαρό για την πατρίδα μας θέμα, να γίνεται αντικείμενο λαϊκισμού για αποκόμιση πρόσκαιρων κομματικών πόντων

Σημειώνεται ότι η Κυβέρνηση καταβάλλει τεράστια προσπάθεια και αντιμάχεται κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες λόγω της εργαλειοποίησης των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία, η οποία συστηματικά και καθημερινά προωθεί μέσω της πράσινης γραμμής εκατοντάδες παράτυπους μετανάστες προς τις ελεγχόμενες από τη Δημοκρατία περιοχές.

«Αυτό είναι το πρόβλημα και αυτό αναμέναμε από κόμματα όπως το Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗΚΟ) να εγείρουν στον δημόσιο λόγο τους, εάν πραγματικά θέλουν να συνδράμουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Αντί τούτου το ΔΗΚΟ με μια φτωχή επιχειρημάτων ανακοίνωση λαϊκίζει μιλώντας για κακή διαχείριση του προβλήματος από την Κυβέρνηση», προστίθεται.

Ξέρουν στο ΔΗΚΟ, συνεχίζει το Υπουργείο Εσωτερικών, ότι λόγω της άφιξης 13,200 νέων αιτητών ασύλου, μόνο για το 2021 χρειάστηκε να καταβληθούν δεκάδες εκατομμύρια από τα λεφτά του Kύπριου φορολογούμενου για τη φιλοξενία αυτών των προσώπων.  Ξέρουν πολύ καλά στο ΔΗΚΟ ότι ταυτόχρονα με τη ψήφιση των νομοθεσιών για τους εικονικούς γάμους, αυτοί σχεδόν μηδενίστηκαν.

«Γνωρίζουν ακόμα ότι με τις αποφασιστικές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου εξαλείψαμε το πρόβλημα των εικονικών φοιτητών. Και πολύ περισσότερο γνωρίζουν ότι με τη σύντμηση του χρόνου για την υποβολή προσφυγών από τους αιτητές μπορέσαμε μέσα στο 2021 να εξετάσουμε σχεδόν 15,000 αιτήσεις ασύλου και να απορρίψουμε τις 9,328 από αυτές», αναφέρεται. 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button