Κύπρος

Για επτά ημέρες κλείνουν οδοφράγματα λόγω κορωνοϊού

Για επτά ημέρες από αύριο το πρωί στις 0600 κλείνουν τα οδοφράγματα στην οδό Λήδρας, τον Αστρομερίτη, τη Λεύκα και τη Δερύνεια, ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, τονίζοντας ότι τα μέτρα που λαμβάνονται είναι για προστασία των πολιτών ολόκληρου του νησιού και ότι τα δεδομένα θα αξιολογούνται σε καθημερινή βάση από το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων που έχει συσταθεί και αναλόγως θα λαμβάνονται οι αποφάσεις.

Τα υπόλοιπα οδοφράγματα τα οποία θα παραμείνουν ανοιχτά για να εξυπηρετούνται οι πολίτες θα στελεχώνονται από νοσηλευτές και διασώστες οι οποίοι θα εργάζονται σε υπερωριακή βάση.

Ο κ. Ιωάννου, ο οποίος μιλούσε μετά από συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου ειδικά για μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού, ξεκαθάρισε ότι με τις εξελίξεις διεθνώς δεν είναι θέμα «αν θα υπάρξει περιστατικό στην Κύπρο, αλλά πότε» και έκανε αυστηρή σύσταση στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού όπως αποφεύγουν χώρους μαζικών συγκεντρώσεων. «Χρειάζεται εγρήγορση, επαγρύπνηση και όχι πανικός», τόνισε.

Στις δηλώσεις του, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε σχετικά με τις αποφάσεις του Υπουργικού ότι «πρώτον έχει ενεργοποιηθεί το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων από σήμερα το πρωί στο οποίο μετέχουν οι Υπουργοί Εσωτερικών, Εξωτερικών, Υγείας, Άμυνας και ο Υφυπουργός Τουρισμού».

Η διυπουργική επιτροπή, είπε, θα συνέρχεται καθημερινά να αξιολογεί την κατάσταση και αν χρειάζεται να λαμβάνονται επιπλέον μέτρα ή αποφάσεις.

«Όσον αφορά τους χώρους καραντίνας που θα επιλεγούν εάν και εφόσον χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν, αυτοί θα είναι ο χώρος κατασκήνωσης της ΔΕΟΚ όπως επίσης η ΣΕΚ ενημέρωσε σήμερα ότι μπορεί να προσφέρει κάποιες κατοικίες εκτός οικιστικών οικισμών για να χρησιμοποιηθούν εάν και εφόσον χρειαστεί», πρόσθεσε.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button
Close