Επικαιρότητα

Για δυο εβδομάδες χωρίς σύνδεση με Θεσσαλονίκη

Συνολικά είκοσι πτήσεις από και προς Θεσσαλονίκη, από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, αναμένεται να επηρεαστούν από το προσωρινό κλείσιμο για δύο εβδομάδες του αεροδρομίου «Μακεδονία» στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων που ανακοίνωσε η Ελλάδα για περιορισμό της πανδημίας του Covid-19.

Μετά την ανακοίνωση των έκτακτων περιοριστικών μέτρων για προσωρινή αναστολή πτήσεων από και προς τη Θεσσαλονίκη, για δύο εβδομάδες, αρχής γενομένης από σήμερα 3 μέχρι και τις 17 Νοεμβρίου, θα επηρεαστούν πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου. Από το αεροδρόμιο Λάρνακας πραγματοποιούνταν προς Θεσσαλονίκη 7 πτήσεις την εβδομάδα, τέσσερις από τις οποίες πραγματοποιούνταν από την αεροπορική εταιρεία Aegean και τρεις από την WizzAir.

Από το αεροδρόμιο της Πάφου πραγματοποιούνταν προς Θεσσαλονίκη τρεις πτήσεις την εβδομάδα από την αεροπορική εταιρεία Ryanair. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Hermes Airports, τις δύο εβδομάδες που θα παραμείνει κλειστό το αεροδρόμιο «Μακεδονία», θα ταξίδευαν από και προς τη Θεσσαλονίκη, από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, πέντε περίπου χιλιάδες επιβάτες.

Ωστόσο, η διαχειρίστρια εταιρεία των αεροδρομίων της Κύπρου υπενθυμίζει χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με την οποία «ανεξαρτήτως των μέτρων που τίθενται σε ισχύ από σήμερα μέχρι και τις 17 Νοεμβρίου, οι Κύπριοι πολίτες που είχαν προγραμματίσει ή επιθυμούν να επαναπατριστούν στο νησί, μπορούν να μετακινηθούν εσωτερικά προς άλλα αεροδρόμια εντός της Ελλάδας, περιλαμβανομένου και του «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα, για να αναχωρήσουν από εκεί για την Κύπρο».

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button