Πάφος

Για άλλη μια φορά τελευταία η Πάφος

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου  χαιρέτισε την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην εκμίσθωση κρατικής γης στην Αγία Νάπα για δημιουργία πανεπιστημιακής μονάδας στην περιοχή.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Επιμελητηρίου αναφέρεται ότι «η συγκεκριμένη προσπάθεια, που ξεκίνησε πριν περίπου τέσσερα χρόνια από τον τέως Δήμαρχο Αγίας Νάπας και νυν Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννη Καρούσο, συνεχίστηκε από τον νυν Δήμαρχο Χρήστο Ζαννέτο με  αίσιο αποτέλεσμα».

Το ΕΒΕΑ εκφράζει την πεποίθηση ότι «η δημιουργία του Πανεπιστημίου θα δώσει ώθηση στην καταπολέμηση της εποχικότητας στις επιχειρήσεις στην Αγία Νάπα αλλά και στις γύρω Κοινότητες και Δήμους, αφού ένας σημαντικός αριθμός φοιτητών που μπορεί να φτάσει μέχρι και τις τέσσερις χιλιάδες, θα ζει και θα δραστηριοποιείται στην περιοχή δίνοντας ζωή και κατά τους χειμερινούς μήνες».

Η επαρχία Πάφου θεωρητικά για πολλά χρόνια διεκδικούσε την δημιουργία πανεπιστημιακής σχολής ή και πανεπιστήμιου στην επαρχία. Τα προηγούμενα χρόνια το αίτημα ήταν ουσιαστικά «αφηρημένο» χωρίς συγκεκριμένη μελέτη και προεργασία.

Ο δήμος Πάφου είχε αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες το τελευταίο διάστημα , κυρίως για το ΑΞΙΚ, οι οποίες ωστόσο δεν έχουν ευοδωθεί.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close