Επικαιρότητα

Γεωργοί σε απόγνωση

Νερό που μεταφέρεται μέσω του έργου του νοτίου αγωγού μέχρι την περιοχή των Κοκκινοχωριών, από περιοχές της επαρχίας Πάφου χρεώνεται στους αγρότες προς 17 σεντ τον τόνο.

Την ίδια ώρα αγρότες σε περιοχές από τις οποίες ρέουν μεγάλοι ποταμοί, όπως ο Διαρίζος, χρεώνονται προς 25 σεντ τον τόνο. Ο λόγος είναι ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το νερό από τους υδατοφράκτες.

Σε ολόκληρη την κοιλάδα του Διαριζου λειτουργούν αρδευτικά δίκτυα τα οποία διαχειρίζονται αγρότες των περιοχών αυτών. Όλα τα δίκτυα είναι καταχρεωμένα αφού οι γεωργοί χρόνο με τον χρόνο εγκαταλείπουν τις καλλιέργειες, το κόστος άντλησης , κυρίως το ηλεκτρικό ρεύμα έχει εκτοξευτεί, με αποτέλεσμα οι γεωργοί που παραμένουν στο επάγγελμα να βρίσκονται σε απόγνωση. 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button