Κύπρος

ΓΓ ΑΚΕΛ: Το Ινστιτούτο Κύπρου πρεσβευτής της Κύπρου στο εξωτερικό

Την άποψη ότι κάθε έπαινος και αναγνώριση του έργου του Ινστιτούτου Κύπρου στο εξωτερικό, αποτελεί έπαινο και αναγνώριση για την ίδια την Κύπρο, εξέφρασε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ κ. Στέφανος Στεφάνου, κατά τη διάρκεια επίσκεψης αντιπροσωπείας του ΑΚΕΛ στο Ινστιτούτο Κύπρου.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, ο οποίος ενημερώθηκε για την αποστολή και το πολυσχιδές έργο του Ινστιτούτου Κύπρου στους τομείς της έρευνας και της καινοτομίας, υπέδειξε ότι το ΙΚυ σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να αναγνωριστεί διεθνώς ως Κέντρο Αριστείας στην έρευνα, την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση.

Ο κ. Στεφάνου αποκάλεσε το ΙΚυ, πρεσβευτή της Κύπρου διεθνώς, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, προβάλλει τη χώρα μας και τις δυνατότητες της, σε ένα πολύ κρίσιμο τομέα για την οικονομία και την κοινωνία, όπως αυτόν της έρευνας και της καινοτομίας.

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, Δρ. Σταύρος Μαλάς, αφού ευχαρίστησε τον ΓΓ του ΑΚΕΛ για τη σημερινή επίσκεψη, σημείωσε ότι με βάση μετρήσιμα στοιχεία, το ΙΚυ αποτελεί ένα από τα πιο ανταγωνιστικά ιδρύματα στην Κύπρο και στην Ευρώπη, στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας, ο οποίος έχει τεράστια σημασία για την οικονομία.

Η εμπειρία πολλών ευρωπαϊκών χωρών, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δρ Μαλάς, έχει αποδείξει ότι ο τομέας της έρευνας και της καινοτομίας μπορεί να στηρίξει την παραγωγή πολιτικής με επιστημοσύνη, ώστε να λαμβάνονται οι ορθότερες αποφάσεις, για μια βιώσιμη οικονομία.

Η επίσκεψη του ΓΓ του ΑΚΕΛ στο ΙΚυ, εντάσσεται στο πλαίσιο πρωτοβουλίας για ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών, σχετικά με το έργο του Ινστιτούτου Κύπρου. Τον Στέφανο Στεφάνου συνόδευαν ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, κ. Χρίστος Χριστοφίδης και ο Υπεύθυνος του Γραφείου Ψηφιακής Πολιτικής του ΑΚΕΛ, κ. Λεόντιος Φιλοθέου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Ινστιτούτο Κύπρου επισκέφθηκε προ ημερών η Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, κα Αννίτα Δημητρίου.

Ινστιτούτο Κύπρου: Κέντρο Αριστείας, Έρευνας και Εκπαίδευσης

Το Ινστιτούτο Κύπρου, ένας διεθνής, µη κερδοσκοπικός ερευνητικός και εκπαιδευτικός οργανισμός µε επιστημονικό και τεχνολογικό προσανατολισμό λειτουργεί ως ερευνητική και εκπαιδευτική πύλη, ανάμεσα στην Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο – Μέση Ανατολή.

Ασχολείται µε θέματα παγκόσμιας σημασίας, µε έμφαση στη διεπιστημονική έρευνα και τις διεθνείς συνεργασίες, ενώ έχει διακριθεί και αναγνωρίζεται διεθνώς για το καινοτόμο έργο του και τα πρωτοποριακά ερευνητικά του προγράμματα.

Έχει καθιερωθεί ως περιφερειακό επιστημονικό Κέντρο Αριστείας στην έρευνα, την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση και αποτελείται από τέσσερα εξειδικευμένα ερευνητικά κέντρα, τα οποία αναπτύχθηκαν σε συνεργασία µε κορυφαίους διεθνείς οργανισμούς στους αντίστοιχους τομείς:

· Ερευνητικό Κέντρο Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Υδάτινων Πόρων (EEWRC)

· Ερευνητικό Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Αρχαιολογία και τον Πολιτισµό (STARC)

· Ερευνητικό Κέντρο Υπολογιστικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (CASTORC)

· Ερευνητικό Κέντρο για το Κλίμα και την Ατµόσφαιρα (CARE-C)

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button