Πάφος

Γαλλικά πιάτα στο Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Έμπας

Ο Μάρτιος είναι ο μήνας της Γαλλοφωνίας. Στις 20 Μαρτίου οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν τους δεσμούς τους με τη Γαλλία. Την Τετάρτη 15 Μαρτίου ή ώρα 18.30  στα πλαίσια του μήνα Γαλλοφωνίας, το Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Έμπας μαζί με άλλες δράσεις που ενισχύουν την άριστη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας Πολιτισμού και Νεολαίας με το αντίστοιχο Υπουργείο Παιδείας της Γαλλικής Κυβέρνησης, ο Κλάδος των Ξενοδοχειακών του Σχολείου , συγκεκριμένα, διοργανώνει Γαλλική Γαστρονομική βραδιά με επίκεντρο το Γαλλικό φαγητό σε συνδυασμό με Γαλλικό κρασί.

Στην παράθεση που θα γίνει στο εστιατόριο της Σχολής  οι καλεσμένοι  θα απολαύσουν ένα κλασσικό Εσκοφιέρ Γαλλικό μενού 4 σειρών ως ακολούθως:

Hors doeuvre – Ορεκτικό

Συμφωνία θαλασσινών σερβιρισμένα σε στρώμα από αβοκάντο, γαρνιρισμένα με καπνιστό σολομό και σάλτσα από βότανα

Festin de fruits de mer servi sur une couche d’avocat garni de saumon fumé et de sauce aux herbes

Soup – Σούπα

Σούπα ‘‘vichyssoise’’ με λευκή γλυκοπατάτα και σκουράθα

Soupe ‘‘vichyssoise’’, pommes douce blanche et aux poireaux

Plat principal – Κυρίως πιάτο

Βοδινό στέϊκ Νταϊάν, συνοδευμένο με πατάτες “dauphinois’’ και λαχανικά εποχής

Steak du Bœuf Diane accompagné de gratin “dauphinois’’

et de légumes de saison

Dessert – Επιδόρπιο

Κρεμ μπρουλέ

Crème brûlée

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button