Επικαιρότητα

Γαλλικά αεροπλάνα στην βάση Πάφου

Όλο και πιο συχνά το τελευταίο διάστημα Γαλλικά αεροσκάφη χρησιμοποιούν την αεροπορική βάση Πάφου. Τις τελευταίες μέρες έχει αναπτυχθεί στην βάση ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ένα  αεροσκάφος ναυτικής περιπολίας ATL2.

Σύμφωνα με Γάλλους επισήμους το γεγονός αυτό  υπογραμμίζει πόσο σημαντικό θεωρεί η Γαλλία αυτό το τμήμα της Μεσογείου. Ο  Paul Merveilleux Du Vignaux, καπετάνιος της γαλλικής φρεγάτας πολλαπλών αποστολών «Auvergne» που ελλιμενίζεται στην Λάρνακα ανέφερε ότι η χώρα του ενδιαφέρεται πρωτίστως για  τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και ιδίως η ελευθερία της ναυσιπλοΐας καθώς και τα θέματα άμυνας, ασφάλειας και ναυτιλίας.

«Επίσης βελτιώνουμε την αμοιβαία γνώση και τη διαλειτουργικότητά μας με όλους τους περιφερειακούς εταίρους μας, ανταλλάσσοντας πληροφορίες και διεξάγοντας από κοινού ασκήσεις».
Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί μια Συντονισμένη Στρατιωτική άσκηση στην Ανατολική Μεσόγειο με το Κυπριακό και το Ιταλικό Ναυτικό, σημειώνοντας ότι «αυτού του είδους η συνεργασία υπογραμμίζει την ποιότητα της σχέσης μας, αλλά και το γεγονός ότι η Γαλλία είναι ένας αξιόπιστος και αξιόλογος εταίρος».

Είπε ακόμα πως «η συχνή και σχεδόν μόνιμη ανάπτυξη ενός γαλλικού μέσου στην Ανατολική Μεσόγειο δείχνει τη βούληση της Γαλλίας να συμβάλει στη σταθεροποίηση αυτής της στρατηγικής περιοχής. Η αποστολή μας βελτιώνει την ασφάλεια και τη σταθερότητα με αμερόληπτο τρόπο» ανέφερε και πρόσθεσε ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο «το γαλλικό ναυτικό αναπτύσσεται εδώ και δεκαετίες, ακόμη και αιώνες στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία είναι υψίστης σημασίας για την ευημερία της Γαλλίας και της Ευρώπης».  

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button