Αθλητικά

Γέμισε η Πάφος αθλητές

Χιλιάδες δρομείς συμμετέχουν σήμερα Κυριακή στον 26ο Logicom Cyprus Marathon.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η κεντρική διοργάνωση του Logicom Cyprus Marathon συμπεριλαμβάνει  τέσσερις αγώνες δρόμου: τον μαραθώνιο (42.195 μέτρα), τον ημιμαραθώνιο (21.098 μέτρα), τον αγώνα δρόμου 10 χλμ και τον οικογενειακό αγώνα απόστασης 5 χλμ.

Ο Μαραθώνιος έχει αφετηρία την Πέτρα του Ρωμιού, ενώ οι άλλοι τρεις αγώνες την πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου.

Το Σάββατο 2 Μαρτίου διεξήχθη  ο παιδικός αγώνας δρόμου «Charity Kids’ Race», ο οποίος είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού όλα τα έσοδα από τις συμμετοχές θα δοθούν στον Παγκύπριο Σύνδεσμο για άτομα με αυτισμό.

Επιπλέον, την Τρίτη, 5 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί το «Cyprus Wine Run», ένας αγώνας δρόμου 4 χιλιομέτρων που περνά μέσα από τους αμπελώνες και τα γραφικά σοκάκια του χωριού Πολέμι της Πάφου, και έχει εκκίνηση και τερματισμό το ιστορικό κτίριο Μετόχι.

Η φετινή διοργάνωση θα ολοκληρωθεί με την υλοποίηση της πρωτοβουλίας «You Run, We Plant», στα πλαίσια της οποίας για κάθε δρομέα που θα ολοκληρώσει την απόσταση, τερματίζοντας τον αγώνα του Μαραθωνίου, θα φυτευτεί ένα δέντρο.

Η πρωτοβουλία αυτή γίνεται σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Κουκλιών, που είναι και η πρώτη κοινότητα από την οποία περνά η διαδρομή του Μαραθωνίου, και έχει ως στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button