Επικαιρότητα

Γέμισαν φόλες τις καλές περιοχές κυνηγίου

Σε τουλάχιστον πέντε περιστατικά δηλητηρίασης κυνηγητικών σκύλων ανταποκρίθηκαν σήμερα Σάββατο κτηνίατροι στην επαρχία Πάφου.

Είναι ενδεικτικό ότι σε μόνο ένα νεαρό κτηνίατρο μεταφέρθηκαν ταυτόχρονα δυο περιστατικά δηλητηριάσεων, τα οποία ευτυχώς αντιμετωπίσθηκαν επιτυχώς.

Δεν συνέβη το ίδιο χθες με ιδιοκτήτη κυνηγητικού σκυλιού που ψόφησε «ακαριαία» πριν σχεδόν το αντιληφτεί ο κυνηγός και προτού προλάβει να αντιδράσει.

Το δηλητήριο ήταν «φρέσκο», όπως λένε σε τέτοιες περιπτώσεις οι κυνηγοί.  Ένα ακριβώς μήνα πριν από την πρώτη κυνηγητική εξόρμηση του ενδημικού θηράματος οι κυνηγοί έχουν πυκνώσει τις αναγνωριστικές τους εξορμήσεις στους βιοτόπους.

Και σε όσοι βιότοποι παρουσιάζουν ενδιαφέρον με αυξημένα θηράματα, κυρίως λαγούς, οι επιτήδειοι και φέτος τοποθετούν φόλες αποδεκατίζοντας κυνηγητικά σκυλιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες μέρες έχουν δηλητηριαστεί σκυλιά στις περιοχές Λάρας, Παναγία του βλιού, και κάλαμος στην περιοχή του Ακαμα, στον Μαυροκόλυμπο- Ακουρσο στην περιοχή Ζελεμένος προς Ταλα και στα Κελοκεδαρα.

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button