Επικαιρότητα

Γάλλοι βουλευτές στην Πάφο

Παραθέσαμε ψες επίσημο δείπνο μαζί με τον αγαπητό φίλο και συνάδελφο Ηλία Μυριάνθους στη Πρόεδρο και εκπροσώπους της Ομάδας Φιλίας Γαλλίας-Κύπρου της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Κύπρο. 

Συζητήσαμε για την σύγχρονη ιστορία του τόπου μας, για το κυπριακό πρόβλημα, για τα δεινά του κυπριακού λαού που περνά μέχρι σήμερα, για το μεταναστευτικό και για την άστοχη πολιτική που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στο θέμα. Περαιτέρω, τους επεξηγήσαμε τις συνέπειες που επέφερε στη δική μας πατρίδα η άστοχη πολιτική της ΕΕ και στην ανάγκη να επανεξεταστεί εξ ολοκλήρου. 

Επίσης αναφερθήκαμε στην ανάγκη όπως η Γαλλία, ως ανερχόμενη δύναμη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να αγκαλιάσει ακόμη πιο σφικτά την Κύπρο, να την νιώσει ως αδελφό μέλος της και στην ανάγκη να καταβληθούν κοινές προσπάθειες εντός του πλαισίου των συμφωνιών που έχουν υπογραφεί για αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρώπης, για μία δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος χωρίς εγγυήσεις και στρατεύματα. 

Τονίσαμε δε πως αισθανόμαστε ως «ο μικρός αδελφός», πως είμαστε ισότιμο μέλος της οικογένειας της Ευρώπης και πως οι ελπίδες μας για δίκαιη λύση του εθνικού μας προβλήματος βασίζονται στη δική τους στήριξη, όπως και των άλλων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

 

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΑΖΑΡΟΣ 

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΗΣΥ ΠΑΦΟΥ 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button