Κύπρος

Βόμβες και φωτιά σε σχολεία

Καταδικαστέα η εγκληματική ενέργεια εναντίον του δημοτικού σχολείου Ζακακίου λέει ο Σύνδεσμος Γονέων, την ώρα που οι εξετάσεις των αστυνομικών ανακριτών συνεχίζονται για να εξακριβωθούν τα κίνητρα των δραστών, οι οποίοι τοποθέτησαν δυο εκρηκτικούς μηχανισμούς, με μόνο τον ένα να εκρήγνυται.


 «Καταδικάζουμε την οποιανδήποτε εγκληματική ενέργεια και είναι λυπηρό να έρχεσαι το πρωί στο σχολείο, να παίζει το κουδούνι και να μην βλέπεις τα μωρά να μπαίνουν στην τάξη», ανέφερε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του ΙΣΤ’ Δημοτικού Σχολείου Ζακακίου, Μιχάλης Σαββίδης. 

 

Σε δηλώσεις του στη σκηνή, ο κ. Σαββίδης είπε πως δεν γνωρίζει κανένας τον λόγο για την τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στο σχολείο, ούτε εάν σχετίζεται με τις διαμαρτυρίες των γονέων για τα νέα περιοριστικά μέτρα στα δημοτικά σχολεία. Όπως, εξάλλου, δήλωσε στη σκηνή ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ Λεμεσού, Μαρίνος Βασιλείου, «σήμερα τα ξημερώματα κατά η ώρα 1.30 σημειώθηκε έκρηξη στην είσοδο αίθουσας διδασκαλίας του δημοτικού σχολείου Ζακακίου».


  Από την έκρηξη, συνέχισε, προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές, τόσο στην αίθουσα όσο και σε παράθυρα εκκλησίας Αγίας Βαρβάρας, που βρίσκεται απέναντι από το σχολείο. Κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκε και δεύτερο μεταλλικό κυλινδρικό αντικείμενο, το οποίο όπως φαίνεται πυροδοτήθηκε αλλά δεν εξερράγη και αναμένεται πως, μέσα από τις επιστημονικές εξετάσεις, θα δώσει κάποιες απαντήσεις για τα στοιχεία των δραστών.


 Πυρκαγιά ξέσπασε εξάλλου γύρω στις 7 το πρωί στο Δημοτικό Σχολείο Δευτεράς, υπόθεση που διερευνά η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία.


 Σύμφωνα με ανάρτηση του Εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέα Κεττή, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ανταποκρίθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λακατάμιας.


 «Κάηκε η σκηνή της αίθουσας ενώ από τον καπνό επηρεάστηκε όλη η αίθουσα. Τα αίτια θα διερευνηθούν με την Αστυνομία», σημειώνει ο κ. Κεττής.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button