Επικαιρότητα

Βρετανικά μέσα καλύπτουν φόνο στην Πάφο

Αναβλήθηκε για τις 16 Ιουνίου η ακρόαση ενώπιων του κακουργιοδικείου Πάφου της υπόθεσης δολοφονίας  της 75χρονης Τζανετ Χαντερ  , τον περασμένο Δεκέμβρη στην Τρεμιθούσα  από τον σύζυγο της επίσης Βρετανό Ντέιβιντ Χαντερ  74 ετών.

Την αναβολή ζήτησε η υπεράσπιση αφού όπως ανέφερε η δικηγόρος του δεν έχει ενώπιων της όλο το μαρτυρικό υλικό της υπόθεσης και κυρίως την ιατροδικαστική έκθεση του κ. Νίκολα Χαραλάμπους.

Ο εκπρόσωπος της νομικής υπηρεσίας εξήγησε ότι ο ιατροδικαστής αναμένει τα αποτελέσματα ιστοπαθολογικων εξετάσεων προκειμένου να συμπληρώσει την έκθεση του και συμφώνησε με το αίτημα για αναβολή, ζητώντας ταυτόχρονα όπως ο 74χρονος που αντιμετωπίζει την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης παραμείνει υπο κράτηση. Το αίτημα έγινε δεκτό από το δικαστήριο.   

Ο Ντέιβιντ Χαντερ παραδέχεται  ότι  σκότωσε τη σύζυγο του αποφράσσοντας με τα χέρια του τη μύτη και το στόμα της επειδή  ήταν άρρωστη με λευχαιμία και δεν μπορούσε να την βλέπει να υποφέρει. Ο  ίδιος στην συνέχεια έλαβε φάρμακα με στόχο να θέσει τέρμα στην ζωή του αλλά σώθηκε όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πάφου όπου του έγινε πλύση στομάχου.

Για την υπόθεση επιδεικνύουν μεγάλο  ενδιαφέρον Βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Στην Πάφο βρέθηκε σήμερα συνεργείο του Βρετανικού τηλεοπτικού σταθμού ITVενώ ευρεία κάλυψη δίνεται και σε έντυπα μέσα. Η δημοσιογράφος του Βρετανικού δικτύου Κέιτ Κολ που παρακολουθεί την υπόθεση δήλωσε στο ΡΙΚ ότι η Βρετανική κοινή γνώμη παρακολουθεί συγκλονισμένη την ιστορία ενός αγαπημένου ζευγαριού που ήταν σε γάμο για 56 χρόνια αποκτώντας μια κόρη και μια εγγονή.  

Ήρθαν στην Κύπρο μετα την αφυπηρέτηση τους αλλά τα τρία τελευταία χρόνια λόγω της ασθένειας της Τζανετ η ζωή τους ήταν ένας εφιάλτης. Σέβονται , κατέληξε, τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά θεωρούν ότι δεν πρόκειται για ένα εκ προμελέτης φόνο και η αντιμετώπιση θα πρέπει να είναι διαφορετική.  

Ο Βρετανός αντιμετωπίζει την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης αλλά η συνήγορος του με αίτημα της προς την νομική υπηρεσία έχει ζητήσει την διαφοροποιήσει της κατηγορίας σε  ανθρωποκτονία.  Σημειώνεται ότι το βράδυ της 18ης Δεκεμβρίου η αστυνομία έλαβε γνώση  για το θλιβερό περιστατικό  μέσω της Interpol την οποία ενημέρωσε ο αδερφός του φερόμενου ως δράστη ο οποίος είχε λάβει σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα από τον ίδιο τον 74χρονο.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button