Επικαιρότητα

Βούλιαξε η Πάφος το τριήμερο

Πληρότητες που ξεπερνούν το 90% κατέγραψαν σχεδόν και οι πενήντα ξενοδοχειακές μονάδες αλλά και τα υπόλοιπα τουριστικά καταλύματα που βρίσκονται σε λειτουργία την περίοδο αυτή.

 

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου Ευριπίδης Λοιζίδης χαρακτήρισε εξαιρετικό το τριήμερο αφού βοήθησε πολύ και το σχέδιο επιδότησης του υφυπουργείου τουρισμού, σημειώνοντας ωστόσο ότι από αύριο τα ξενοδοχεία αδειάζουν αφού οι πληρότητες μειώνονται ξανά.

Ο κ. Λοιζίδης χαιρέτισε τις ανακοινώσεις για τις ναυλωμένες πτήσεις από την Ρωσική αγορά που ξεκινούν από το τέλος Ιουνίου σημειώνοντας ωστόσο ότι η Πάφος παραμένει εξαρτημένη στην Βρετανική αγορά. Υπάρχει μια φοβερή αβεβαιότητα, είπε, και κανένας δεν μπορεί να προγραμματίσει. Η πολιτεία, κατέληξε, θα πρέπει να συνεχίσει το πρόγραμμα στήριξης της απασχόλησης στις τουριστικές μονάδες αφού σε διαφορετική περίπτωση, είπε, θα ξεκινήσουν οι απολύσεις.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΙΚΑ Φίλιππος Γενεθλίου ανέφερε ότι το τριήμερο ήταν πολύ ικανοποιητικό αφού οι ντόπιοι κράτησαν τις επιχειρήσεις της επισιτιστικής βιομηχανίας και γενικότερα τα κέντρα αναψυχής σε πολύ ψηλό βαθμό. Όλοι εργάσθηκαν πολύ καλά, συμπλήρωσε, χαρακτηρίζοντας πολύ καλούς τους Κύπριους πελάτες. Σε σχέση με τους ξένους περιηγητές εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button