Επικαιρότητα

«Βουλιάζει» η Πάφος το τριήμερο

«Βουλιάζει» η Πάφος το τριήμερο από ντόπιους και ξένους επισκέπτες. Ικανοποίηση για τις πληρότητες εκφράζουν τόσο οι ξενοδόχοι της επαρχίας όσο και οι επιχειρηματίες της επισιτιστικής βιομηχανίας.

Καλές οι προοπτικές και για το υπόλοιπο της καλοκαιρινής περιόδου. Πληρότητες που πλησιάζουν την χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό της Κύπρου, το 2019, καταγραφεί ο τουρισμός της Πάφου που είναι λιγότερο εκτεθειμένος στην Ρωσική αγορά. Οι πτήσεις από την κυρίαρχη Βρετανική αγορά είναι αυξημένες ενώ και οι ντόπιοι φαίνεται να επιλέγουν την Πάφο κυρίως για μικρές αποδράσεις τα Σαββατοκύριακα και τα τριήμερα.

Θετικό είναι το πρόσημο και για το υπόλοιπο της καλοκαιρινής περιόδου με τον τουρισμό της επαρχίας Πάφου να βασίζεται κατά 60% περίπου στην Βρετανική αγορά, με τις υπόλοιπες αγορές να καλύπτουν σε μεγάλο βαθμό τις απώλειες της Ρωσικής και Ουκρανικής αγοράς.

Οι ενασχολούμενοι με τον τουρισμό υπογραμμίζουν ταυτόχρονα ότι τα ψηλά  κόστα μειώνουν την κερδοφορία των επιχειρήσεων αφού αναγκάζονται να απορροφούν μεγάλο μέρος των αυξήσεων στις τιμές  βασικών καταναλωτικών αγαθών.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button