Επικαιρότητα

Βολές για την προβλήτα

Την δημιουργία αγκυροβολιού στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου  που θα διευκολύνει την αποβίβαση από μεγάλα κρουαζιερόπλοια επαναφέρουν παράγοντες της επαρχίας Πάφου.

Με αφορμή την ολιγόωρη αγκυροβόληση του πολυτελούς  «Christal Serenity» που εκτελεί κρουαζιέρα στην Μεσόγειο και την αποβίβαση με βάρκες αριθμού επιβατών Βουλευτές και άλλοι παράγοντες της επαρχίας επαναφέρουν το θέμα της κατασκευής του αγκυροβολιού.

Στο κρουαζιερόπλοιο επέβαιναν χίλιοι σχεδόν τουρίστες αλλά δεν αποβιβάσθηκαν περισσότεροι από τρακόσιοι λόγο της έλλειψης της βασικής αυτής υποδομής που θα επέτρεπε στους επιβάτες να αποβιβασθούν από το σκάφος και να περπατήσουν προς την ακτή. Αντί αυτού είναι αναγκασμένοι τώρα να επιβιβάζονται σε βάρκες που τους μεταφέρουν στο λιμανάκι.

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Πάφου Χαράλαμπος Πιτοκοππιτης κάλεσε την πολιτεία να προχωρήσει άμεσα στην δημιουργία του βασικού αυτού έργου υποδομής που θα έδινε μεγάλη ώθηση στον τουρισμό των κρουαζιερόπλοιών όπως επεσήμανε.

Το μέλος του εκτελεστικού γραφείου του ΔΗΚΟ Χρύσανθος Σαββίδης κάλεσε τους βουλευτές της επαρχίας  να πολεμήσουν κατά την έκφραση του και να μην αναλώνονται μόνο σε λεκτικές διατυπώσεις.

Πρέπει να αντιληφθούν άπαντες, είπε ο Χρύσανθος Σαββίδης, ότι έχουν εξουσία και την εξουσία θα πρέπει να την χρησιμοποιήσουν.

Εξάλλου ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων και Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Πάφου Παναγιώτης Βορκάς ανέφερε πως υπάρχει ιδιαίτερη προοπτική για τον τουρισμό των κρουαζιερόπλοιών.

Ο κ. Βορκάς είπε ότι ο συγκεκριμένος τομέας του ναυτικού τουρισμού είναι ανεκμετάλλευτος στην Πάφο και κάλεσε το Υφυπουργείο Τουρισμού να ενσκήψει στο αίτημα της Πάφου και να καταβάλει προσπάθειες για την κατασκευή προβλήτας. Όπως εξήγησε ,η ανυπαρξία προβλήτας περιορίζει κατά πολύ την δυνατότητα της επισκεψιμότητας κρουαζιερόπλοιων στην πόλη.

Δυστυχώς, κατέληξε, αυτό που δεν έχει προσμετρηθεί σε όλα αυτά που έχουν λεχθεί κατά καιρούς σε σχέση με την προβλήτα, είναι ότι  οποιαδήποτε μελέτη έγινε  ,σταθμίζει τα σημερινά δεδομένα δηλαδή, καταγράφει-όπως είπε- σήμερα πόσα  κρουαζιερόπλοια καταφθάνουν με την υφιστάμενη κατάσταση και πόσοι τουρίστες αποβιβάζονται.

Η δημιουργία προβλήτας, ωστόσο είπε, θα δημιουργήσει προστιθέμενη αξία και αυτό θα πρέπει να προσμετρηθεί.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button