Πολιτική

Βεβήλωση και μισαλλοδοξία

Η Αγιά Σοφιά δεν είναι μόνο ένα σύμβολο της Χριστιανοσύνης και της Ορθοδοξίας αλλά είναι πλέον ένα πανανθρώπινο οικουμενικό σύμβολο πολιτισμού, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου, προσθέτοντας πως αυτές τις μέρες παρακολουθούμε με πόνο ψυχής μια απίστευτη μορφή βεβήλωσης και μισαλλοδοξίας από την πλευρά της ηγεσίας του τουρκικού κράτους.

Ολόκληρος ο κόσμος αντιδρά είπε,  γιατί, “ η Αγιά Σοφιά δεν είναι μόνο ένα σύμβολο της Χριστιανοσύνης, της Ορθοδοξίας αλλά είναι πλέον ένα πανανθρώπινο οικουμενικό σύμβολο πολιτισμού “.

Μέχρι τώρα, συνέχισε, στην Κωνσταντινούπολη που αλώθηκε πριν από πέντε αιώνες η Αγιά Σοφιά συμβόλιζε με κάποιο τρόπο μια μορφή συνύπαρξης. Με αυτή την άκομψη αχρείαστη και ακατανόητη επέμβαση του τουρκικού κράτους το μόνο που επιτυγχάνεται είναι να δοθεί μήνυμα μισαλλοδοξίας, συμπλήρωσε.

Είναι επίσης ακατανόητο την ώρα που οι λαοί σε όλον τον κόσμο οικοδομούν εκκλησίες, ναούς, τεμένη για να εκφράσουν την ευσέβεια τους και να λατρέψουν τα Θεία, είπε ο κ. Προδρόμου, ένας λαός, όπως αυτές τις μέρες συμβαίνει στην Τουρκία, να θέλει να χρησιμοποιήσει ναούς και εκκλησίες άλλης πίστης με τρόπο επιθετικό ο οποίος ακυρώνει τελικά την ίδια την δική τους ευσέβεια.

Η πίστη σε όλο τον κόσμο είναι τελικά αγάπη στον άνθρωπο, είπε ο Υπουργός Παιδείας.

Πρόσθεσε πως δεν μπορεί να πείσει η οποιαδήποτε θρησκευτική άσκηση όπως αυτή της μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, όταν καταφέρεται πρώτα από όλα στον άνθρωπο και αντί αγάπης προβάλει μήνυμα μισαλλοδοξίας.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close