Κύπρος

Βγήκε νωρίς στην παρανομία

Πρόσωπο ηλικίας 16 ετών συνελήφθη χθες με δικαστικό ένταλμα και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση διάρρηξης κτιρίου και κλοπής.

Σύμφωνα με καταγγελία που είχε γίνει στην Αστυνομία στις 29 Ιανουαρίου, 2019, άγνωστοι διέρρηξαν υποστατικό στη Λεμεσό, όπου μεταξύ άλλων κλάπηκε το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ και προκλήθηκαν ζημιές ύψους 750 ευρώ.

Ο 16χρονος ενώ οδηγούσε χθες το πρωί στο δρόμο Λευκάρων – Σκαρίνου, το όχημα του παρεξέκλινε της πορείας του και ακινητοποιήθηκε σε χαντάκι.

Ο 16χρονος δεν τραυματίστηκε, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος που εκκρεμούσε εναντίον του για την πιο πάνω διερευνώμενη υπόθεση. Από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι το όχημα που οδηγούσε ο 16χρονος ανήκε σε 74χρονο μόνιμο κάτοικο εξωτερικού.

Ανακρινόμενος ο 16χρονος φέρεται να παραδέχθηκε ότι τις 5 Μαρτίου, 2019, διέρρηξε την οικία του 74χρονου στη Λεμεσό και έκλεψε διάφορα αντικείμενα μεταξύ των οποίων και το κλειδί του εν λόγω αυτοκινήτου και το ίδιο το αυτοκίνητο.

Σε έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκαν εντός του οχήματος αριθμός κοσμημάτων και το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ, τα οποία παραλήφθηκαν ως τεκμήρια.

Παράλληλα, ο 16χρονος υποβλήθηκε σε προκαταρκτικό έλεγχο αλκοόλης με μηδενική ένδειξη και σε προκαταρκτικό έλεγχο νάρκοτεστ με θετική ένδειξη.

Στη συνέχεια, ανακρινόμενος ο 16χρονος φέρεται να παραδέχθηκε τη διάπραξη ακόμη τεσσάρων υποθέσεων διαρρήξεων κτιρίων και κλοπών, καθώς και δύο υποθέσεων απόπειρας διάρρηξης που διαπράχθηκαν μεταξύ Φεβρουαρίου 2018 – Μαρτίου 2019 στη Λεμεσό.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button