Υγεία

Βαρύ το τίμημα της πανδημίας για τους εργαζόμενους «Επιβάλλεται ο εμβολιασμός όλων»

Η ΔΕΟΚ εκφράζει την ευαρέσκεια της για την καθοδηγητική εγκύκλιο της ΟΕΒ αναφορικά με τον χειρισμό εργαζομένων που δεν έχουν εξασφαλίσει safe pass. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η υπόδειξη προς τους εργοδότες για συνεννόηση με τις συντεχνίες ώστε να επιλύονται πραχτικά προβλήματα και να διασφαλίζονται οι εργοδοτούμενοι όταν αυτό επιβάλλεται από ειδικές περιστάσεις.

 

Η αντιμετώπιση της πανδημίας ώστε να επανέλθουν η κοινωνία και η οικονομία σε κανονικούς ρυθμούς αποτελεί υποχρέωση και ευθύνη όλων μας. Ο κίνδυνος να εκτροχιαστεί η κατάσταση λόγω της μετάλλαξης του COVID19 είναι τεράστιος. Η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού είναι καθοριστικής σημασίας για την ριζική αντιμετώπιση της πανδημίας. Ήδη η εργατική τάξη του τόπου πληρώνει σκληρό τίμημα εφόσον οι δείκτες της ανεργίας αυξάνονται ενώ καταγράφεται σημαντική επίπτωση και στα εισοδήματα.

 

Καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα να προχωρήσουν άμεσα σε εμβολιασμό. Αυτός είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να προστατέψουν τους εαυτούς τους, τους συναδέλφους, τα μέλη της οικογένειάς τους και ευρύτερα την κοινωνία.

 

 

Γραφείο Τύπου ΔΕΟΚ

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button