Επικαιρότητα

Αύριο η εκδήλωση του ΑΚΕΛ κατά της ανάπτυξης της Αρχιεπισκοπής

Η Ε.Ε. του  ΑΚΕΛ Πάφου διοργανώνει εκδήλωση διαμαρτυρίας για τη σχεδιαζόμενη επιχειρηματική ανάπτυξη της Αρχιεπισκοπής σε τεμάχιο στη Γεροσκήπου, στο οποίο έχουν εντοπιστεί σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο  Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στις 10:00π.μ., στο χώρο του τεμαχίου της Αρχιεπισκοπής στην Γεροσκήπου και την στηρίζουν το Κίνημα Οικολόγων, συνεργασία Πολιτών, ο δήμος Γεροσκηπου και η Κίνηση για την Σωτηρία της Πάφου.

Η αρχαιολογική σκαπάνη στο τεμάχιο όπου η Αρχιεπισκοπή προγραμματίζει την ανέγερση ψηλών κτιρίων και ξενοδοχείου, έχει φέρει στην επιφάνεια πολλά και σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, μεταξύ αυτών και τα θεμέλια ενός μεγάλου ιερού της Πτολεμαϊκής Περιόδου, το μοναδικό που μέχρι στιγμής έχει εντοπιστεί στην Κύπρο, καθώς και ενός υδραγωγείου, το οποίο επεκτείνεται σε μεγάλη έκταση, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΑΚΕΛ.

Η κυβερνητική απόφαση του 2017, για αποχαρακτηρισμό του συγκεκριμένου τεμαχίου ως αρχαίου μνημείου, ήταν απαράδεκτη και λανθασμένη και σκοπό είχε την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του Αρχιεπισκόπου, εις βάρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, συνεχίζει το ΑΚΕΛ που τονίζει ότι θα πρέπει να εντατικοποιηθούν και να ολοκληρωθούν απρόσκοπτα οι ανασκαφές, ώστε να αποκαλυφθεί πλήρως το μνημείο.

Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας, η οποία συμπίπτει με τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, θα εγκριθεί και θα επιδοθεί σχετικό ψήφισμα προς τους αρμόδιους Υπουργούς.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close