Υγεία

Αύξηση των κρουσμάτων του υιού του δυτικού Νείλου

Οι Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας ενημερώνουν ότι κατά την φετινή περίοδο μέχρι και σήμερα, 3 Σεπτεμβρίου 2019, έχουν καταγραφεί 15 κρούσματα Ιού Δυτικού Νείλου: τέσσερα στην περιοχή της πόλεως της Λευκωσίας, οκτώ στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου και τρία στην επαρχία Λάρνακας.

Όλα τα νέα κρούσματα αφορούν περιστατικά που νοσηλεύθηκαν ή διερευνήθηκαν τη 2η και 3η εβδομάδα του Αυγούστου. Τα πλείστα περιστατικά, 14 στον αριθμό, αφορούν νευρο-διεισδυτική μορφή της νόσου και ένα πυρετό Δυτικού Νείλου. Δύο περιστατικά εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε Εντατική και Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας αντίστοιχα, 11 βελτιώθηκαν και έλαβαν εξιτήριο, ένα δεν νοσηλεύτηκε, ενώ έχει καταγραφεί ένας θάνατος όπως έχει ήδη ανακοινωθεί. Σημειώνεται ότι δεν καταγράφηκαν νέα κρούσματα κατά το τελευταίο 10ημέρο.

Η Μονάδα Επιτήρησης και Ελέγχου Λοιμωδών Νοσημάτων των ΙΥ&ΥΔΥ σε συνεργασία με τις Υγειονομικές Υπηρεσίες προβαίνουν σε επιδημιολογική διερεύνηση κάθε κρούσματος που δηλώνεται, και λαμβάνονται επιπλέον μέτρα για την καταπολέμηση των κουνουπιών όπου κρίνεται σκόπιμο.

Σημειώνεται ότι άμεσα ενεργοποιήθηκε πρωτόκολλο για τον περαιτέρω έλεγχο των αιμοδοτών για την αποφυγή μετάδοσης του Ιού μέσω της μετάγγισης.

Οι Ιατρικές Υπηρεσίες επισημαίνουν ότι η λήψη ατομικών μέτρων προστασίας από τα κουνούπια αποτελεί το πλέον αποτελεσματικό μέτρο πρόληψης.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close