Πάφος

Αυτονόμηση και ογκολογική κλινική στο νοσοκομείο Πάφου

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής υγείας Κώστα Κωνσταντίνου ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Πάφου ζητεί όπως εγγραφούν προς συζήτηση δυο θέματα που αφορούν τους ασθενείς της επαρχίας Πάφου.

Έχει ζητήσει συγκεκριμένα να εγγραφεί προς συζήτηση το θέμα της δημιουργίας και  λειτουργίας ογκολογικής κλινικής στο Νοσοκομείο Πάφου για περίθαλψη των καρκινοπαθών της Επαρχίας καθώς και το θέμα της “Αυτονόμησης” του  Γενικού Νοσοκομείου Πάφου από το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Ο Χαράλαμπος Πιττοκοπιτης υπενθυμίζει  για το τελευταίο ότι με την εισαγωγή του Γενικού Σχεδίου Υγείας αποφασίστηκε όπως το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου λειτουργήσει κάτω από την ομπρέλα του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού. Κάλεσε  το Υπουργείο Υγείας να  ενημερώσει την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας κατά πόσο αυτή η πρακτική βοήθησε προς την κατεύθυνση της καλύτερης εξυπηρέτησης των ασθενών της Επαρχίας Πάφου και κατά πόσο προγραμματίζεται η αυτονόμηση-  απεξάρτηση του Νοσοκομείου Πάφου από το Νοσοκομείο Λεμεσού.

Για τους καρκινοπαθείς τονίζει ότι η μεγάλη ταλαιπωρία αλλά και οι πολλοί κίνδυνοι στους οποίους εκτίθενται οι καρκινοπαθείς της Επαρχίας Πάφου για μεταφορά τους για σκοπούς θεραπείας σε άλλες Πόλεις, επιβάλλουν τη λειτουργία ογκολογικής κλινικής στο Κρατικό Νοσηλευτήριο Πάφου.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button