Επικαιρότητα

Αυξημένες πτήσεις τον χειμώνα στο αεροδρόμιο Πάφου

Αυξημένες θα είναι οι πτήσεις και κατά την χειμερινή περίοδο στο αεροδρόμιο Πάφου. Συγκεκριμένα βάσει του πτητικού προγράμματος της Ryanair όπως αυτό παρουσιάζεται στο σύστημα κρατήσεων της αεροπορικής εταιρείας, για την χειμερινή περίοδο 2023-2024 οι πτήσεις ενισχύονται κατά 15 εισερχόμενες εβδομαδιαίως δηλαδή  κατά 15% αυξημένες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο 2022-2023.

Η αύξηση των πτήσεων προέρχεται κατά κύριο λόγο από αεροδρόμια της Πολωνίας, Αυστρίας, Γαλλίας, H.B, Bαλτικές και δυο  πτήσεις από Αθήνα. Σταθερά αναμένεται να κυμανθούν και οι πτήσεις της Εasyjet από 5 αεροδρόμια του Η.Β με 17 περίπου εισερχόμενες πτήσεις εβδομαδιαίως. Παράλληλα υπάρχουν ενδείξεις και για πιθανή αύξηση κάποιων ναυλωμένων πτήσεων.

Παράγοντες του τουρισμού ευχαριστούν θερμά την Hermes Airports, τα αρμόδια υπουργεία και όσους συμβάλουν στην ανάπτυξη της αεροπορικής σύνδεσης του νησιού. Υπάρχει ανάγκη , πάντως ανέφεραν, για  περαιτέρω στήριξη αεροπορικών εταιρειών και διοργανωτών ταξιδιών από την πολιτεία ώστε σε βάθος χρόνου να επιτευχθεί ο στρατηγικός στόχος απάβλυνσης του χρόνιου προβλήματος της εποχικότητας.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button