Περιβάλλον

Αυξήσεις στο νερό

Αυξήσεις στο κόστος νερού αναμένεται να φέρει η εφαρμογή της Πράσινης Φορολογικής Μεταρρύθμισης. Οι αυξήσεις κυμαίνονται από €0,02 μέχρι €0,23 σεντ ανά κυβικό μέτρο, ωστόσο επηρεάζουν λίγους, καθώς αφορούν το νερό άρδευσης, μόνο για χώρους πρασίνου.

 

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Γεωργίας, Ανδρέα Γρηγορίου, η αύξηση δεν αφορά τη διάθεση νερού για σκοπούς άρδευσης στους γεωργούς.

 

«Προβλέπεται αύξηση του περιβαλλοντικού τέλους μόνο για σκοπούς άρδευσης, χώρων πρασίνου, γηπέδων, ποδοσφαίρου, κήπων, ξενοδοχείων, γκολφ και λοιπά.»

 

Η αύξηση θα κυμαίνεται από 2 μέχρι 23 σεντ ανά κυβικό μέτρο νερού, ανάλογα με τη χρήση και την πηγή από την οποία θα διατίθεται το νερό.  Όσον αφορά το πόσιμο νερό, η αύξηση που προβλέπεται είναι στο ένα σεντ ανά κυβικό μέτρο, το οποίο εντούτοις, θα απορροφηθεί από τα συμβούλια υδατοπρομήθειας.

 

Στόχος όπως ανέφερε ο κύριος Γρηγορίου είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία με τον νομοτεχνικό έλεγχο των κανονισμών από τη Νομική Υπηρεσία, για να ετοιμαστεί η πρόταση προς το Υπουργικό Συμβούλιο, προκειμένου να παρθεί η απόφαση πριν από το τέλος του Μάρτη και να τεθεί σε εφαρμογή αρχές Απριλίου.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button