Πάφος

Αυξάνονται από σήμερα τα δικαιώματα για καθαρισμό οικοπέδων από το Δήμο Πάφου

Την αύξηση του δικαιώματος για τον καθαρισμό των οικοπέδων από τα συνεργεία του Δήμου στα 100 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. ανά οικόπεδο, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρία του. Η απόφαση έχει άμεση ισχύ και τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δ. Πάφου.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η ευθύνη για τον καθαρισμό ανοικτών χώρων ιδιωτικής ιδιοκτησίας βαραίνει αποκλειστικά τον ιδιοκτήτη του τεμαχίου, έστω και αν έχουν τοποθετηθεί /απορριφθεί άχρηστα υλικά από τρίτους. Αν ο καθαρισμός που θα γίνει από τον ιδιοκτήτη κριθεί ως μη ικανοποιητικός, συνεργείο του Δήμου θα προβαίνει σε συμπληρωματικό ή συνολικό καθαρισμό με τη νέα χρέωση.

Με τη ευκαιρία αυτή και με δεδομένο ότι ήδη διανύουμε τη θερινή περίοδο, ο Δήμος Πάφου καλεί εκ νέου τους ιδιοκτήτες οικοπέδων όπως προβούν στον άμεσο καθαρισμό τους, απομακρύνοντας τόσο τα χόρτα όσο και οποιαδήποτε άχρηστα υλικά τα οποία απειλούν τη δημόσια υγεία και εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους πρόκλησης πυρκαγιάς.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, τηλ. 26941136 και 99513712.

Ο Δήμος Πάφου προσβλέπει στην κατανόηση και την πλήρη συνεργασία των δημοτών για μια καθαρή και ευπρεπή πόλη, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button