Υγεία

Αυξάνεται ο ρυθμός εμβολισμού

“Όλοι κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την καταπολέμηση του ιού” και  “θα αντιμετωπίσουμε αυτήν την πρόκληση μόνο εάν επιμείνουμε”, τόνισε σήμερα η αρμόδια για θέματα υγείας Στέλλα Κυριακίδου, απευθυνόμενη στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Η Επίτροπος τόνισε στους ευρωβουλευτές ότι “θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε μέρα και νύχτα, για να διασφαλίσουμε ότι αυτά τα εμβόλια φτάνουν στους πολίτες” και ξεκαθάρισε ότι “μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, θέλουμε τον εμβολιασμό του 70% των ενηλίκων Ευρωπαίων”, με δίκαιο τρόπο, και το συντομότερο δυνατό σε όλους, σε όλα τα κράτη μέλη, δίκαια και ισότιμα, ανεξάρτητα από το μέγεθος.

Όπως επεσήμανε, συνολικά 26 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου έχουν χορηγηθεί στην Ευρώπη από τον Δεκέμβριο και περισσότεροι από 17 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί. “Ο ρυθμός εμβολιασμού μπορεί και πρέπει να αυξηθεί. Είμαστε σίγουροι και θα κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε να συμβεί τις επόμενες εβδομάδες”, τόνισε η Επίτροπος.

Η Επίτροπος υπενθύμισε ότι  τρία θεμελιώδη σημεία που αποτελούν τη βάση της συζήτησής  σήμερα:

Πρώτον, “ότι ήταν σωστό ότι εμείς οι Ευρωπαίοι αγοράσαμε μαζί το εμβόλιο – σε αλληλεγγύη”.

Δεύτερον, “ότι έχουμε ηθικό καθήκον να δείξουμε την ίδια αλληλεγγύη στους εταίρους της γειτονιάς μας και σε όλο τον κόσμο”.

Τρίτον, “ότι αντλούμε ήδη τα μαθήματα για το τι μπορούμε να βελτιώσουμε. Το ρυθμιστικό περιβάλλον, το βιομηχανικό οικοσύστημα, το λειτουργικό περιβάλλον και την προβλεψιμότητα”.

Επιπλέον, η αρμόδια Επίτροπος τόνισε σχετικά με τη διαφάνεια, ότι η η Κομισιόν πάντα προσπαθούσε “για όσο το δυνατόν περισσότερη διαφάνεια σε κάθε βήμα”. Όπως είπε “το οφείλουμε στα θεσμικά μας όργανα και στους πολίτες μας να είναι διαφανείς και υπόλογοι για τις αποφάσεις μας. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μπορούμε να οικοδομήσουμε εμπιστοσύνη σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα”.

Σημείωσε δε ότι “προκειμένου να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τη συνεργασία μας, όπως ανέφερε η Πρόεδρος, θα προτείνουμε τη δημιουργία μιας ομάδας επαφής για τα εμβόλια. Αυτό θα επιτρέψει στην Κομισιόν και το Κοινοβούλιο να ανταλλάσσουν τακτικά απόψεις σχετικά με τα πιο πιεστικά ζητήματα, και το πιο σημαντικό, να συνεργαστούν για την εξεύρεση λύσεων”.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button