Κύπρος

Αστυνομικός- μπράβος σε διαθεσιμότητα

Σε διαθεσιμότητα, μετά από οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας, τέθηκε 42χρονος αστυνομικός από τη Λευκωσία, ο οποίος συνελήφθη χθες και εναντίον του διερευνώνται πειθαρχικά και ποινικά αδικήματα.
Ο 42χρονος αστυνομικός συνελήφθη μαζί με άλλα δύο πρόσωπα, επίσης από τη Λευκωσία, ηλικίας 52 και 30 ετών, και εναντίον τους διερευνώνται τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της απαίτησης χρημάτων με απειλές, της κατάχρηση χρημάτων, της απειλής, του δόλου και κατάχρησης εμπιστοσύνης από δημόσιο Λειτουργό και αδικήματα σε σχέση με τον περί Πρόληψης Διαφθοράς Νόμο.

Τα τρία πρόσωπα συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι και τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με τα πιο πάνω διερευνώμενα αδικήματα.

Σύμφωνα με αστυνομικής πηγές του ΚΥΠΕ, η σύλληψη των τριών έγινε μετά από καταγγελία 52χρονου ιδιοκτήτη εργοληπτικής εταιρείας ότι σε διάφορα χρονικά διαστήματα μεταξύ Απριλίου, 2018 και Ιανουαρίου, 2019, ο συλληφθείς αστυνομικός φέρεται να τον απείλησε για οικονομική διαφορά που είχαν μεταξύ τους.

Σύμφωνα με καταγγελία, ο αστυνομικός και ο 30χρονος φέρονται να μετέβηκαν στο γραφείο του παραπονούμενου για να εισπράξουν το χρηματικό ποσό των €120,000 για λογαριασμό του ιδιοκτήτη της εργοληπτικής εταιρείας.

Ο 52χρονος συλληφθείς φέρεται να προέβαλε τον ισχυρισμό ότι είχε συμφωνήσει με τον ιδιοκτήτη της εργοληπτικής εταιρείας για να του πωλήσει αριθμό διαμερισμάτων, δίνοντας του το πιο πάνω ποσό, κάτι που ωστόσο δεν έπραξε, σύμφωνα πάντα με τον ισχυρισμό του.

Και οι τρεις βρίσκονται αυτή την ώρα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για εξέταση αιτήματος της Αστυνομίας για προσωποκράτηση του για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button