Κύπρος

Αρχίζει την Κυριακή το κυνήγι

H κυνηγετική περίοδος επιδημητικού θηράματος αρχίζει την ερχόμενη Κυριακή, 27 Οκτωβρίου, 2019 και η Αστυνομία θα δραστηριοποιηθεί, όπως κάθε χρόνο, με στόχο την πιστή εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας.

Την περίοδο του κυνηγίου μέλη της Αστυνομίας θα εργάζονται διενεργώντας συστηματικούς ελέγχους για πάταξη της λαθροθηρίας, αλλά και για παροχή βοήθειας προς τους κυνηγούς όπου παραστεί ανάγκη, σε συνεργασία και με την Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας.

Οι δράσεις των μελών της Αστυνομίας θα περιλαμβάνουν και έλεγχο ιδιοκτητών παιγνιδιών καζαντί που εκθέτουν ή διαθέτουν θήραμα και άγρια πτηνά.

Η κυνηγετική περίοδος θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2019 και περιλαμβάνει 17 εξορμήσεις για το κυνήγι, κάθε Κυριακή και Τετάρτη.

Αφορά στο κυνήγι λαγού, πέρδικας και φραγκολίνας και οι ανώτατοι επιτρεπόμενοι αριθμοί θηράματος ορίστηκαν για φέτος σε ένα λαγό, τέσσερις πέρδικες και μία φραγκολίνα.

Καλούνται οι κυνηγοί να έχουν πάντα μαζί τους την άδεια κυνηγίου και κατοχής του όπλου τους, καθώς και την άδεια χρήσης κυνηγετικών σκύλων. Κατά τις διακινήσεις τους με μηχανοκίνητα οχήματα, οι κυνηγοί οφείλουν ενώ μεταφέρουν κυνηγετικό πυροβόλο όπλο, να το έχουν αποσυναρμολογημένο και μέσα στη θήκη του.

Καλούνται επίσης να σέβονται τη ξένη περιουσία και το φυσικό περιβάλλον, να μην πετούν αποτσίγαρα και να μην ανάβουν φωτιά στην ύπαιθρο και γενικά να αποφεύγουν ενέργειες από τις οποίες μπορεί να προκληθεί πυρκαγιά.

Για ασφαλείς και χωρίς προβλήματα κυνηγετικές εξορμήσεις, συμβουλεύονται οι κυνηγοί να τηρούν την νομοθεσία και τους κανόνες κυνηγίου και να λαμβάνουν και τηρούν αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας για τον οπλισμό τους.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης οι πολίτες μπορούν να καλέσουν για βοήθεια στον τηλεφωνικό αριθμό 199 ή και 112, ενώ οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που αφορά σε παράνομο κυνήγι, καλείται να βοηθήσει την Αστυνομία καλώντας στη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460 και παρέχοντας πληροφορίες με σκοπό τη σύλληψη και τιμωρία των παρανομούντων.

Τέλος, τονίζεται στους κυνηγούς ότι το κυνήγι στην νεκρή ζώνη απαγορεύεται, ενώ πέραν αυτού, υπενθυμίζουμε για τους ενδεχόμενους κινδύνους από το κυνήγι τόσο εντός της νεκρής ζώνης όσο και πλησίον της γραμμής αντιπαράταξης.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button
Close