Πολιτική

Αρχίζει συζήτηση για την μεταρρύθμιση τοπικής αυτοδιοίκησης

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών αρχίζει τη Δευτέρα  τη συζήτηση των δύο νομοσχεδίων που αφορούν τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, με στόχο όπως ανέφερε  η Πρόεδρος της Επιτροπής, Ελένη Μαύρου, όλα τα νομοσχέδια που αφορούν τη μεταρρύθμιση να ψηφιστούν σε νόμους εντός Σεπτεμβρίου.

Η συζήτηση θα αρχίσει με παρουσίαση του νομοσχεδίου από τον Υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Νουρή στην παρουσία , εκπροσώπων της Νομικής Υπηρεσίας, της Ένωσης Δήμων  Κύπρου και της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου.

Όπως διευκρίνισε η κ. Μαύρου, η Επιτροπή Εσωτερικών θα συνεδριάσει εντατικά για τη συζήτηση των νομοσχεδίων αυτών και ίσως να αποφασιστεί και η σύσταση ομάδας εργασίας για να διευκολύνει τη συζήτηση.

Ενώπιον της, η Επιτροπή τη Δευτέρα έχει 9 προτάσεις νόμου που αφορούν τροποποιήσεις των εκλογικών νόμων για κατ΄άρθρο συζήτηση.

Επίσης θα αποφασίσει επί δυο προτάσεων νόμου που αφορούν τις Ευρωεκλογές και θα καθορίσει την ημερομηνία που θα οδηγηθούν στην Ολομέλεια της Βουλής για τελική τοποθέτηση του νομοθετικού σώματος.
Οι προτάσεις νόμου που θα συζητηθούν κατ΄ άρθρο αφορούν στον περιορισμό του αριθμού των θητειών, αυτόματη εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους για όσους κλείνουν τα 18 καθώς και άλλες αλλαγές στις εκλογικές διαδικασίες στην Κύπρο.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button