Επικαιρότητα

Αρχίζει ο δρόμος

Ο δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχους Γιωτης Παπαχριστοφη χαιρέτισε την συμπερίληψη κονδυλίων στον προϋπολογισμό του 2019 για την κατασκευή νέου δρόμου που θα συνδέει το διαμέρισμα Πόλεως Χρυσοχους με την Πάφο.  Το κόστος ολόκληρου του έργου με όλες του τις φάσεις, το οποίο θα ολοκληρωθεί τα επόμενα 4 χρόνια ανέρχεται στα 60 εκ. + ΦΠΑ.

Για την πρώτη φάση του έργου η κυβέρνηση έχει περιλάβει  μέσα στον προϋπολογισμό ποσό της τάξης των οκτώ σχεδόν εκατομμύριων ευρώ. Το ποσό αυτό προορίζεται για να καλύψει τις δαπάνες την έναρξη εργασιών της 1ης φάσης του αυτοκινητοδρόμου Πάφου – Πόλης Χρυσοχού με δύο μόνο λωρίδες κυκλοφορίας, από Αγία Μαρινούδα μέχρι Στρουμπί, μήκους 15,5 χλμ..  Η διάρκεια του συμβολαίου θα είναι 4 χρόνια και η έναρξη εργασιών αναμένεται περί τα μέσα του 2019.

Το τμήμα αυτό περιλαμβάνει έναν ανισόπεδο κόμβο στη συμβολή με τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Πάφου παρά την Αγία Μαρινούδα, 2 διατρητικές σήραγγες 730μ. και 290μ. αντίστοιχα, 5 κοιλαδογέφυρες, 2 υπέργειες διαβάσεις και 9 υπόγειες διαβάσεις.  Για την προώθηση του έργου, στην παρούσα φάση, ετοιμάζονται τα έγγραφα από Ιδιώτη Μελετητή για προκήρυξη προσφορών με την μέθοδο Μελέτη/Κατασκευή.

Παράλληλα ετοιμάζεται επικαιροποιημένη περιβαλλοντική μελέτη η οποία ολοκληρώθηκε αρχές Αυγούστου του 2018 και θα υποβληθεί για έγκριση στην Περιβαλλοντική Αρχή.

Σημειώνεται ότι το τμήμα αυτό θα συνδεθεί με τον υφιστάμενο δρόμο μετά το Στρουμπί και θα λειτουργεί αυτόνομα.   Για την ολοκλήρωση του έργου όπως σχεδιάστηκε, υπολείπεται τμήμα άλλων 15χλμ. από Στρουμπί μέχρι την είσοδο της Πόλης.

Το κόστος για όλα αυτά  θα φτάσει τα 7 εκ. ευρώ και σε αυτό θα προστεθούν 700 χιλιάδες για τη  συμπλήρωση εργασιών για κατασκευή της 1ης φάσης των βελτιωτικών έργων στον υφιστάμενο δρόμο Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς. Οι εργασίες άρχισαν στις 9/7/2018 και βάσει συμβολαίου θα συμπληρωθούν 7/6/2019 έναντι ποσού συμβολαίου €903.000 + ΦΠΑ.

Οι εργασίες αναμένεται ν’ αρχίσουν το φθινόπωρο του 2019 και να συμπληρωθούν σε 1 χρόνο έναντι προϋπολογιζόμενης δαπάνης €2,2εκ + ΦΠΑ.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button