Επικαιρότητα

Αρχίζει να λειτουργεί το πολυδύναμο της Πόλης

Διευθυντή αναζητεί το Πολυδύναμο Κέντρο Τρίτης Ηλικίας η «Ελεούσα του Κύκκου» που έχει ανεγερθεί στην  περιοχή Λιθοπέτρικα στο Προδρόμι.

Μετα την πρόσληψη διευθυντή θα ακολουθήσουν οι προσλήψεις του υπόλοιπου προσωπικού, φροντιστών και φροντιστηρίων, καθαριστριών κτλ. Το πολυδύναμο θα διαχειρίζεται εννεαμελή επιτροπή- συμβούλιο. Το διοικητικό συμβούλιο είναι πεπεισμένο ότι το κέντρο θα μπορέσει να λειτουργήσει στις αρχές του χρόνου.   Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Διαχειριστικής Επιτροπής είναι ο  Δήμαρχος Γιώτης Παπαχριστοφη. Τα υπόλοιπα οκτώ μέλη είναι οι Λευτέρης Παναγή, αντιδήμαρχος, Γιώργος Ξενοφώντος ( Δημοτικός Σύμβουλος), Σάββας Σωκράτους, ( Δημοτικός  Σύμβουλος), Κυριάκος Κυριάκου, ( Δημοτικός  Συμβουλος), Εκπρόσωπος της Μητρόπολης Κύκκου και Τηλλυρίας, ο Κοινοτάρχης Νέου Χωριού, Ανδρέας Χριστοδούλου και ο Κοινοτάρχης Κρήτου Τέρρας, Δέρβης Χαραλάμπους καθως και  ο Νεόφυτος Τζανάβαρος (Πρώην Πρόεδρος ΣΚΕ).

Την δαπάνη για τη μελέτη και τα κατασκευαστικά σχέδια ανέλαβε ο   Μητροπολίτης Κύκκου και Τυλληρίας, κ.κ. Νικηφόρος, ο οποίος μάλιστα παραχώρησε οικόπεδο στην περιοχή Αρχάγγελου- Ανθούπολης.  Η χρηματοδότηση για την υλοποίηση του έργου έγινε με Συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την Κυπριακή Δημοκρατία και το Δήμο Πόλης Χρυσοχούς και κόστισε γύρω στα €2.3 εκατομμύρια. Στόχος του Δήμου είναι να συνεχισθεί η  συνεργασία με την μητρόπολη Κυκκου αλλά και τις κοινότητες της περιοχής  και στο μέλλον, ώστε με τη σωστή διαχείριση και τη στήριξη όλων, το Πολυδύναμο Κέντρο Τρίτης Ηλικίας να είναι βιώσιμο.

Επιδίωξη όλων, δήλωσε ο δήμαρχος Πόλεως Γιωτης Παπαχριστοφη,  είναι η ανέγερση του Πολυδύναμου Κέντρου να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας  στην ευρύτερη περιοχή Πόλης Χρυσοχούς και της ακριτικής Τυλληρίας στο πλαίσιο της ενίσχυσης της κοινωνικής μέριμνας για τους ηλικιωμένους κατοίκους της περιοχής.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button