Επικαιρότητα

Αρχίζει η κατεδάφιση

Πέραν του μισού εκατομμύριού ευρώ θα στοιχήσουν στο κράτος οι εργασίες για την κατεδάφιση  των κτισμάτων στο πρανές, στην είσοδο της περιοχής Καμάρες, και οι εργασίες αντιστήριξης που θα γίνουν.

Το οικοδομικό συγκρότημα κρίθηκε κατεδαφιστέο και ο εργολάβος του έργου βρέθηκε σε αντιπαράθεση με την πολιτεία κατά πόσο θα έπρεπε να αναλάβει τα έξοδα αποκατάστασης.

Το  ανώτατο δικαστήριο αποφάσισε τελεσίδικα πρόσφατα  να κατεδαφιστούν οι οικοδομές που θεωρούνται επικίνδυνες. Η ανάπτυξη  αποτελείται από 12 διαμερίσματα, δύο κατοικίες και τέσσερις κολυμβητικές δεξαμενές καθώς και περιμετρική περίφραξη. Μετά την έφεση που άσκησαν, η εταιρεία και ο διευθυντής της ,κρίθηκαν ένοχοι σε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν μεταξύ άλλων κατοχή οικοδομών χωρίς πιστοποιητικό εγκρίσεως από την αρμόδια αρχή.

Το υπουργείο εσωτερικών μέσω της επαρχιακής διοίκησης έχει προχωρήσει στην σχετική  επίδοσης στις 31 Ιουλίου και εντός των ημερών προκηρύσσει προσφορές που θα αφορούν εργασίες για την κατεδάφιση του συγκροτήματος και μέτρα σταθεροποίησης της πλαγιάς, δίπλα από την οποία διέρχεται ο δρόμος που συνδέει την Ταλα με την Κοίλη.

Σύμφωνα με την έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου που επιβεβαίωσε τις πληροφορίες του pafoslive πριν το τέλος Σεπτεμβρίου οι προσφορές θα έχουν κατακυρωθεί και τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί πριν τον Δεκέμβριο.

Το κόστος της κατεδάφισης, της απομάκρυνσης των μπαζων και της δημιουργίας τοίχων αντιστήριξης, που αναμένεται να ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο ευρώ, θα γίνει προσπάθεια να ανακτηθεί από την εργοληπτική εταιρεία.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button