Πάφος

Αρχίζει η ανάπλαση των πλατειών της Πόλης

Αρχίζουν εντός φθινοπώρου οι εργασίες ανακατασκευής των πλατειών Πόλεως Χρυσοχούς και Προδρομίου. Τα έργα στους κεντρικούς πυρήνες αλλάζουν άρδην την εικόνα της περιοχής.  Ο δήμος έχει εξασφαλίσει ήδη τις πολεοδομικές άδειες για τα έργα της αναζωογόνησης του παραδοσιακού πυρήνα του Δήμου και των πέριξ οδών, αλλά και της αναζωογόνησης του παραδοσιακού πυρήνα του Προδρομιού.  

Η ανάπλαση περιλαμβάνει  τη δημιουργία πεζοδρόμων, την ωραιοποίηση των όψεων των εφαπτόμενων οικοδομών, την κατασκευή πλατειακών χώρων, την εγκατάσταση νέου συστήματος υδροδότησης, αποχετευτικού ομβρίων υδάτων καθώς και την κυκλοφοριακή διαχείριση των δρόμων.  

Το κράτος θα καταβάλει τα δυο τρίτα του κόστους και το υπόλοιπο θα καταβληθεί από την τοπική αρχή. Το κόστος των δύο έργων αναμένεται να ξεπεράσει τα πέντε εκατομμύρια ευρώ.  

Το θέμα συζήτησε πρόσφατα  με τον υπουργό εσωτερικών κ.Νικο Νουρή ο δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχους τονίζοντας ότι η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι να μην προκύψουν οποιαδήποτε εμπόδια κατά την διάρκεια εκτέλεσης των έργων. Συζητήθηκε επίσης το θέμα επέκτασης των εργασιών, στο Προδρομι, αίτημα που έχει ικανοποιηθεί, προκειμένου το έργο να είναι λειτουργικό.   

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button