Επικαιρότητα

Αρχίζει δρομολόγια το ηλεκτροκίνητο λεωφορείο

Ο δήμος  Πάφου καθίσταται από σήμερα η πρώτη δημοτική αρχή στην Κύπρο που αποκτά ένα μικρό ηλεκτροκίνητο λεωφορείο.

Το λεωφορείο, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, θα εκτελεί δρομολόγια τόσο προς την περιοχή του νοσοκομείου εξυπηρετώντας κατά βάση ηλικιωμένους αλλά και από την τουριστική περιοχή προς την πόλη της Πάφου.

Για να λειτουργεί το μικρό λεωφορείο  έχει εγκατασταθεί σταθμός για την φόρτιση των μπαταριών του. Ο σχεδιασμός της τοπικής αρχής διαλαμβάνει την εγκατάσταση σε κατοπινό στάδιο  φωτοβολταικων πλαισίων μέσω των οποίων θα φορτίζονται οι μπαταρίες του οχήματος.

Το όχημα, συνολικού κόστους 260.000 ευρώ περίπου, είναι χωρητικότητας 22 ατόμων με πρόνοιες για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και οι πρώτες δοκιμαστικές διαδρομές θα αρχίσουν άμεσα. Οι πρώτες διαδρομές θα καλύπτουν τις περιοχές που λειτουργούν τα κέντρα ενηλίκων με το νοσοκομείο Πάφου.

Το  λεωφορείο θα  κυκλοφορεί σε ειδικές «πράσινες διαδρομές», που σχεδιάστηκαν ειδικά για την ανάδειξη των πολιτιστικών και ιστορικών μνημείων της πόλης και θα είναι δωρεάν για το κοινό, ντόπιους και τουρίστες από τον Σεπτέμβριο. Θα διέρχεται μέσα από τους κύριους δρόμους και τα αξιοθέατα του παραδοσιακού ιστορικού κέντρου της πόλης, καθώς και από τους αρχαιολογικούς χώρους της Κάτω Πάφου.

Η προμήθεια του λεωφορείου έγινε κατόπιν διαγωνισμού στο πλαίσιο του έργου ECOROUTS το οποίο υλοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A«Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020», με συνολικό  προϋπολογισμό €1.262.200,00 εκ των οποίων το ποσό των 336.000,00 € αντιστοιχεί τον Δήμο Πάφου. Στο έργο συμμετέχουν επίσης   οι Δήμοι Ηρακλείου, Χανίων και Αραδίππου.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button