Επικαιρότητα

Από αύριο κυματίζουν οι γαλάζιες σημαίες

Αυξάνονται οι παραλίες της Πάφου που εξασφαλίζουν την γαλάζια σημαία. Η γαλάζια σημαία θα κυματίζει φέτος σε 18 παραλίες των τεσσάρων δήμων και παραλιακών κοινοτήτων της επαρχίας Πάφου. κεντρική εκδήλωση απονομής των γαλάζιων σημαιών θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Νέο Χωριό.   

Την εκδήλωση οργανώνει το  Κοινοτικό Συμβούλιο  του Νέου Χωρίου Πάφου σε συνεργασία με τον Εθνικό Κριτή και τη CYMEPA και θα γίνει στην παραλία μπροστά από το ξενοδοχείο Anassa 

Η Τελετή τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή. Μετα το καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου κ. Ανδρέα Χριστοδούλου Μάχιμο θα ακολουθήσει χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κριτή των Γαλάζιων Σημαιών Δρ Μιχάλη Ιερείδη, Γενικό Γραμματέα της CYMEPA και χαιρετισμός από τον κα. Αννίτα Δημητριάδου, Διευθύντρια Τουρισμού στο Υφυπουργείο Τουρισμού .

Οι ομιλίες θα ολοκληρωθούν με τον χαιρετισμό από τον  Υπουργό κ. Κώστα Καδή . Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό Πρόγραμμα από τον Παιδικό Χορευτικό Όμιλο του Κοινοτικού Συμβουλίου Νέου Χωρίου και η απονομή και η επαρση της Γαλάζιας Σημαίας.   Οι παραλίες της Πάφου που εξασφάλισαν φέτος γαλάζιες σημαίες είναι:  Δημοτικά Μπάνια, Βρυσούθκια Α, Βρυσούθκια Β, Αλυκές, Παχύαμος και Φάρος. Στη Γεροσκήπου η Δημοτική παραλία , Λαϊκή Παραλία και Παχύαμος 1, για πρώτη χρονιά γαλάζια σημαία εξασφαλίζει η παραλία Κοτσιάς στην Λέμπα. Στην Πόλη Χρυσοχούς η Δημοτική Παραλία και η παραλία Δασούδι, στο Νέο Χωρίο οι παραλίες Σούλι, Ξησταρόκαμπος και Χάλαβρο και στην Πέγεια οι παραλίες Κόλπος Κοραλλίων , Λαουρού και Καφίζη.

Η παραλία των Δημοτικών Μπάνιων με τη φετινή βράβευση της με γαλάζια σημαία, θα καταρρίψει  άλλο ένα ρεκόρ αφού θα  συμπληρώσει  25 συνεχόμενα χρόνια, στα οποία λαμβάνει αυτήν την αναγνώριση. Ο Πρόεδρος των Χειμερινών Κολυμβητών Πάφου Ματθαίος Ιεροκηπιώτης τόνισε ότι η συγκεκριμένη παραλία διαθέτει  κρυστάλλινα και πεντακάθαρα  νερά. Όλοι πρέπει να συμβάλουν, κατέληξε ούτως ώστε η Κύπρος να αποκτήσει περισσότερες καθαρές παραλίες.   

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button