Κύπρος

Αποχή αύριο για τους μαθητές

Σε δίωρη αποχή από τα μαθήματα τους κατέρχονται αύριο οι μαθητές και μαθήτριες, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΣΕΜ, διαμαρτυρόμενοι γιατί το Υπουργείο Παιδείας δεν έλαβε έγκαιρα μέτρα για βελτίωση της κατάστασης εξαιτίας του κορωνοϊού, δεν είχε πλάνο και προγραμματισμό και δεν απάντησε στις τελευταίες επιστολές (17/9 και 21/9) που η ΠΣΕΜ απέστειλε.


 
Σύμφωνα με την ΠΣΕΜ, η ύλη που έχει μείνει αδίδακτη από την περσινή χρονιά δεν έχει καλυφτεί,  οι μαθητές Α’ και Β’ Λυκείου θα τρέχουν μαζί με τους καθηγητές να την καλύψουν και να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις ανά τετράμηνο και οι μαθητές της Γ’ τάξης δεν θα προλάβουν να καλύψουν την τεράστια ύλη για τις Παγκύπριες εξετάσεις.

Διαμαρτύρεται επίσης για ασφυκτικές συνθήκες στα σχολεία με τη χρήση μάσκας σε συνδυασμό με τις ψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών και την έλλειψη κλιματισμού στις αίθουσες.

Οι οργανωμένοι μαθητές αναφέρουν ακόμη πως δεν εισακούστηκαν ούτε στο θέμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και της τεχνολογικής αναβάθμισης των σχολείων, ενώ παράλληλα κυρίως μαθητές στις Τεχνικές Σχολές, που δεν προμηθεύτηκαν καν τα απαραίτητα βιβλία. Διαμαρτυρίες υπάρχουν και για τις κτιριακές εγκαταστάσεις.

“Καλούμε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες να απέχουν από τα μαθήματα την Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου, την 5η και 6η περίοδο. Κανένας δεν μπορεί να παίζει με το μέλλον μας, κανένας δεν μπορεί να μας υποχρεώνει να βρισκόμαστε σε αίθουσες που δεν είναι βιώσιμες”, αναφέρει η ΠΣΕΜ.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button