Κύπρος

Αποφάσεις για πιο αυστηρά μέτρα κατά του κορωνοϊού λαμβάνει σήμερα το Υπουργικό

Με το θέμα των περαιτέρω μέτρων κατά του κορωνοϊού από 1η Αυγούστου, στην ατζέντα, συνεδριάζει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Κατά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία θα ξεκινήσει στις 09:30, αναμένεται να συζητηθεί το θέμα της περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων για αναχαίτιση του κορωνοϊού από 1η Αυγούστου, με στόχο την εξεύρεση λύσης για ανατροπή της επιβαρυμένης επιδημιολογικής κατάστασης, που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στην Κύπρο.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, με τον τερματισμό των δωρεάν Rapid Test από 1η Αυγούστου, η κυβέρνηση μελέτα και το σενάριο της αυστηροποίησης του SafePass, το οποίο πλέον θα γίνει υποχρεωτικό σε ακόμα μεγαλύτερο αριθμό υποστατικών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Υπουργός Υγείας θα θέσει ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου το θέμα, με το οποίο θα καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση του SafePass σε περισσότερους χώρους και συγκεκριμένα σε χώρους με λιγότερο κόσμο, όπως πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Το σενάριο που προκρίνεται είναι η επίδειξη του SafePass και σε χώρους, όπου βρίσκεται μονοψήφιος αριθμός ατόμων και ως εκ τούτου αναμένεται ότι στο νέο διάταγμα που θα εκδοθεί από 1η Αυγούστου, θα συμπεριληφθούν και οι μικρότερες επιχειρήσεις, όπως περίπτερα, mini market κ.λπ.

Σημειώνεται ότι με το ισχύον διάταγμα απαιτείται η προσκόμιση SafePass σε χώρους, όπου βρίσκονται πέραν των είκοσι ατόμων.

Στο μεταξύ, κατά τη σημερινή συνεδρία τίθεται επί τάπητος και το θέμα της έγκριση εμβολιασμών παιδιών άνω των 12 ετών.

Επιπλέον, η κυβέρνηση προτίθεται να μεταφέρει ενώπιον του Υπουργικού εισήγηση όπως οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε γηροκομεία να προβαίνουν στη διενέργεια PCR τεστ κάθε 48 ώρες.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το ισχύον διάταγμα λήγει την 31η Ιουλίου.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button