Επικαιρότητα

Αποσοβήθηκε κρίση με Ομάν, επεισόδιο στην Πάφο

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει σήμερα από τις Βρυξέλλες στο Μουσκάτ, όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσημη επίσκεψη στο Σουλτανάτο του Ομάν στις 6 και 7 Φεβρουαρίου 2019, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση του ομολόγου του, αρμόδιου Υπουργού για Εξωτερικές Υποθέσεις της χώρας κ. Yusuf bin Alawi bin Abdullah.

Βάσει του προγράμματος της επίσκεψης, ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση και διευρυμένες συνομιλίες με τον Ομανό ομόλογό του,  κατά τις οποίες θα ανασκοπηθούν εκτενώς οι εξαίρετες διμερείς σχέσεις των δύο χωρών και θα εξετασθούν συγκεκριμένοι τρόποι για περαιτέρω ενίσχυσή τους. Θα συζητηθούν, επίσης, περιφερειακά και διεθνή θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ενώ αναμένεται να υπογραφούν Μνημόνια μεταξύ των Κυβερνήσεων των δύο χωρών. Με την ευκαιρία της παρουσίας του στο Μουσκάτ, ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει συναντήσεις και επαφές με Κύπριους που διαμένουν και εργάζονται στο Ομάν.

Λίγες ώρες πριν από την επίσκεψη αυτή στην Πάφο διαδραματίσθηκε μια ιστορία που ίσως θα μπορούσε να διαταράξει τις καλές σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών αν η αστυνομία δεν χειριζόταν με απόλυτο επαγγελματισμό την υπόθεση. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες τουpafoslive νεαρός Παφιτης ξυλοφόρτωσε τον γιο του πρέσβη του Ομάν ο οποίος βρισκόταν στην Πάφο για διακοπές. Ο νεαρός αυτός μάλιστα εξύβρισε τον γιο του πρέσβη και προέβη σε ιδιαίτερα απρεπή σχόλια.

Ο πρέσβης ιδιαίτερα ενοχλημένος έσπευσε στην Πάφο αλλά ευτυχώς η αστυνομία έδρασε αστραπιαία εντοπίζοντας και συλλαμβάνοντας τον ταραξία ο οποίος θα πληρώσει τώρα τις συνέπειες των πράξεων του. Σημειώνεται ότι οι σχέσεις με το Σουλτανάτο του Ομάν είναι ιδιαίτερα θερμές και η χώρα αυτή έχει δωρίσει στην Κύπρο και ένα περιπολικό σκάφος για τις ανάγκες του ναυτικού της Ε.Φ.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button