Επικαιρότητα

Απορρίφτηκε η έφεση για Μίλκοβα

Το Ανώτατο Δικαστήριο, σε τριμελή σύνθεσή του, ομόφωνα απέρριψε την έφεση που είχε ασκήσει ο Γενικός Εισαγγελέας κατά της αθωωτικής πρωτόδικης απόφασης στην υπόθεση του θανάσιμου τραυματισμού από δαγκώματα σκύλων της 46χρονης Petruna Milchova Nikolova, στην Γεροσκήπου, στις 22 Φεβρουαρίου 2018.

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Πάφου είχε αθωώσει και απάλλαξε από τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της πρόκλησης θανάτου εξ αμελείας τον 28χρονο ιδιοκτήτη των σκύλων Rottweiler, στις 9 Δεκεμβρίου 2019. Το Ανώτατο στην απόφασή του απορρίπτει το επιχείρημα της Κατηγορούσας Αρχής για πλημμελή εφαρμογή του νόμου και της νομολογίας επί των πραγματικών γεγονότων της υπόθεσης.

Το Ανώτατο απέρριψε και τον δεύτερο λόγο έφεσης, ότι δηλαδή η προσβαλλόμενη απόφαση στερείται του αναγκαίου νομικού και πραγματικού υπόβαθρου προς θεμελίωση της απόφασης και ειδικότερα ότι εσφαλμένα προχώρησε το Κακουργιοδικείο σε εύρημα ότι οι σκύλοι του που εμπλέκοντο στα δύο προηγηθέντα περιστατικά δεν ήταν οι Drako και Daizy.

Συνεπώς, αναφέρει, «εκείνο που προκύπτει ως η ουσία της απόφασης του Κακουργιοδικείου, είναι κρίση σε σχέση με τη βαρύτητα της μαρτυρίας κάτω από τις συνθήκες της υπόθεσης και αυτό δεν είναι δυνατό να ελεγχθεί κατ’ έφεση».

«Δεν έχει τεκμηριωθεί από πλευράς εφεσείουσας πλημμελής εφαρμογή του νόμου επί των πραγματικών γεγονότων αλλ’ ούτε και απουσία μαρτυρίας για την διαπίστωση γεγονότων αναγκαίων για την θεμελίωση της απόφασης», σημειώνει.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button