Πάφος

Απορρίπτει τις καταγγελίες ο αστυνομικός διευθυντής Πάφου

Τα μέλη της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου εφαρμόζουν την Νομοθεσία και τα διατάγματα που εκδίδονται από το αρμόδιο Υπουργείο, ανέφερε ο αστυνομικός διευθυντής Πάφου, Ανώτερος Αστυνόμος Νίκος Πενταράς. Οι επαγγελματίες των κέντρων αναψυχής εφαρμόζουν τα διατάγματα, όμως, υπάρχει και μια μερίδα που δεν συμμορφώνεται, είπε.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ και κληθείς να σχολιάσει την διαμαρτυρία  των ιδιοκτητών – μελών του  ΠΑ.Σ.Ι.Κ.Α για τις καταγγελίες που δέχονται καθημερινά από την Αστυνομία, ο κ. Πενταράς ανέφερε πως η αστυνομική διεύθυνση Πάφου προτρέπει τα μέλη της να αποφεύγουν περιπτώσεις που μπορεί να θεωρηθούν υπερβολικές και να περιορίζονται και σε παρατηρήσεις.

Εκτίμησε πως οι καταγγελίες που γίνονται είναι στα πλαίσια αυτά και προς το σκοπό τούτο, συνέχισε, αποδέχτηκε το αίτημα του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής για να έχουν συνάντηση αύριο, ώστε να εξετάσουν που εντοπίζεται το πρόβλημα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο αστυνομικός διευθυντής Πάφου ανέφερε πως στην πλειοψηφία τους οι επαγγελματίες των κέντρων αναψυχής εφαρμόζουν τα διατάγματα, όμως, σημείωσε, υπάρχει και μια μερίδα που δεν συμμορφώνεται «ή πιθανόν να μην έχουν πάρει ακριβώς το νόημα των διαταγμάτων σε σχέση με κάποιες ερμηνείες».

Ο κ. Πενταράς ανέφερε πως την προηγούμενη περίοδο που λήφθηκαν κάποια μέτρα για τα κέντρα αναψυχής, είχαν παρόμοιες αντιδράσεις και προς τον σκοπό τούτο είχαν συνάντηση με την Επαρχιακή Επιτροπή του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτήτων Κέντρων Αναψυχής.

Όπως είπε ο αστυνομικός διευθυντής Πάφου, “ βάλαμε το θέμα κάτω στο τραπέζι, συζητήσαμε και νομίζω ότι μετά από την συνάντηση πέρσι, επιλύθηκαν τα οποιαδήποτε προβλήματα”.

Στόχος μας, συνέχισε, είναι όπως στην αυριανή συνάντηση να χειριστούμε το θέμα ανάλογα.

Ο κ. Πενταράς καταλήγοντας ζήτησε την συμβολή και των πολιτών για να καταπολεμήσουν αυτή την πανδημία του COVID 19, σημειώνοντας πως η Αστυνομία προσπαθεί και θέλει να είναι αντικειμενική και δίκαιη με όλους.

Επεσήμανε τέλος πως σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται τα μέλη της να δείχνουν υπέρμετρο ζήλο. 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button